Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 1°C | 13°C Még több cikk.

600 gimnazistát csaptak ki puskázás miatt

A szülők az iskolaépületek falain felmászva, az ablakokon keresztül próbáltak bejutattni tiltott segédeszközöket a vizsgázó diákoknak Indiában.
Mintegy hatszáz gimnazistát csaptak ki az India keleti részén fekvő Bihar állam középiskoláiból, miután csaláson kapták őket a kedden kezdődött és pénteken is zajló 10. évfolyamos vizsgákon.

Az incidens komoly figyelmet keltett Indiában, miután a televízióban olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken szülők és barátok az iskolaépületek falain felmászva, az ablakokon keresztül próbáltak bejutattni tiltott segédeszközöket a vizsgázó diákoknak.

Bihar állam területén több mint 1200 középiskolában mintegy 1,4 millió tizedik évfolyamos diák vett részt a vizsgákon, amelyek letétele nélkül nem folytathatják tanulmányaikat.

A tesztírást felügyelő tanárok és más állami alkalmazottak több száz olyan diákot kaptak csaláson, akik becsempészett tankönyvek vagy más puskák segítségével akarták megkönnyíteni a dolgukat.

"Gyakorlatilag lehetetlen tisztességes vizsgázást lebonyolítani a szülők együttműködése nélkül" - nyilatkozta P.K. Sahi, Bihar állam oktatási minisztere. Hozzátette azt is, hogy szintén lehetetlen azt a 6 millió embert, köztük szülőket és más kísérőket nyomon követni, akik a vizsgázókkal együtt érkeztek az iskolákhoz.

A hatóságok tájékoztatása szerint ugyan minden vizsgáztató iskolánál posztolnak rendőrök, azonban ők erővel nem távolíthatják el a szülőket.

Szrinivasz Tivari, a kelet-indiai állam vizsgatestületének titkára elmondta, hogy a csaláson kapott diákokat a következő három évre eltilthatják a vizsga letételéről, pénzbírságot róhatnak ki rájuk, vagy akár börtönbe is küldhetik őket.

Eddig nem jelentettek olyan esetet az állam területéről, amely során valakit puskázásért börtönbe küldtek volna.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez aztán a különleges menyasszonyi ruha - fotók

Nem mindennapi alapanyagból készített látványos menyasszonyi ruhát egy dizájner. Tovább olvasom