Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A 63 cm-es Miss Marlis megtalálta a 'nagy Ő-t'

Miss Marlis meglehetősen alacsony termete ellenére ugyanúgy éli hétköznapjait, mint bárki más. Autót vezet, bevásárol és dolgozik. Együtt lép fel énekes párjával, Ernestóval, aki már nemcsak a színpadon, de a hétköznapokon is a társa. A mintegy 180 centiméter magas férfi karácsonykor kérte meg a világ legkisebb hölgyének kezét.
Miss Marlis, polgári nevén Tóth Judit 63 centiméteres magasságával kiérdemelte a világ legkisebb hölgye címet, ezzel a rekordok könyvébe is bekerült. Bár munkája már korántsem hétköznapi. Miss Marlis a cirkusz világában él, artistadinasztiából származik, fivére hozzá hasonlóan kicsi, méretével őt a világ legkisebb embereként tartják számon. A világ legkisebb hölgye a Wertheim Roy Cirkusz sztárvendégeként az elkövetkezendő hónapokban az egész országot bejárja.

„Édesanyám normál méretű"

– Negyedik generációs tagja vagyok az artistacsaládomnak. Édesapám és nagyapám szintén kis növésűek voltak, egyikük 75, másikuk pedig 80 centiméter. Édesanyám és nagyanyám viszont normál méretűek – vázolja a családtörténetet Miss Marlis. – Aki artisták közé születik, annak egyértelmű, hogy ő maga is artista lesz. Így már hároméves koromban kiálltam a színpadra. Kezdetben gyermekprodukciókban szerepeltem énekléssel és tánccal. Később már csoportos artistaszámokban is felléphettem, majd jöttek az egyéni produkciók. Az elmúlt évtizedek alatt mindent kipróbáltam ebben a műfajban. Jelenleg bűvészként és kutyás, illetve kígyós produkciókkal lépek fel.

Miss Marlis, vagyis a 63 centiméter magas Tóth Judit és a 180 centis Ernesto szerelme határtalan. Fotók: DM/DV
Miss Marlis, vagyis a 63 centiméter magas Tóth Judit és a 180 centis Ernesto szerelme határtalan. Fotók: DM/DV

– A cirkuszi élet együtt járt az állandó vándorlással, így testvéremmel együtt mindig ott mentünk iskolába, ahol éppen a társulat fellépett – mesél cseppet sem átlagos a gyermekkoráról a világ legalacsonyabb hölgye. – Néhány hétnél tovább egy iskolában sem maradtunk, sőt több olyan hely volt, ahová mindössze egy-két napig jártunk. Soha nem éreztem, hogy kiközösítettek volna a többiek. Éppen ellenkezőleg, a tanítási napok mindenhol az élménybeszámolókkal teltek. Mindenki erről kérdezett és élvezettel hallgatták a cirkuszi történeteket.

– Remekül boldogulok az életben. Azzal, hogy ilyen alacsony vagyok, együtt kell élni, már régen megbarátkoztam a gondolattal – jelenti ki Miss Marlis. – Úgy élem az életem, mint bárki más. Ha az utcán meglátnak az emberek, általában meglepődnek, de a legtöbb esetben kedvesen fordulnak hozzám. Sokat utazom, jó hírű cirkuszoknál dolgozhatok, bejártam már szinte az egész világot. A hétköznapi életben is szinte mindent meg tudok csinálni, csak hozzáállás kérdése az egész. Így van ez például az autóvezetéssel vagy a bevásárlással is. Ahol nem boldogulok magam, ott megkérek valakit és mindig kapok segítséget. Nemrég óta pedig már van egy állandó „segítőm", a vőlegényem, Ernesto, akivel a közelmúltban már össze is költöztünk, s nagyon jól megértjük egymást.

Meglátni és megszeretni

– Másfél éve láttam meg először Juditot egy előadásán. Rögtön megfogott a temperamentuma és előadásmódja, ezért szerettem volna közelebbről megismerni – vall az első benyomásról Ernesto. – A műsort követően bementem az öltözőjébe és elénekeltem a „Millió rózsaszál" című dalt. Kértem, hogy hallgasson meg, lát-e fantáziát az éneklésemben. Azelőtt nem álltam még színpadon, a „civil életből" érkeztem, de mindig is vonzott a cirkusz és a show világa. Ezt követően vetődött fel, hogy együtt dolgozhatnánk. Először csak munkakapcsolatunk volt, majd barátsággá alakult, míg végül szerelem lett belőle.

– Igen, és ezt követően Ernesto hirtelen eltűnt – folytatja történetüket Miss Marlis. – Hiába kerestem, hívtam, telefonját kikapcsolta, üzeneteimre nem válaszolt. Nem tudtam, mi történhetett, nem értettem az egészet, úgy gondoltam, vége az egésznek, mígnem karácsony másnapján hirtelen megjelent és megkérte a kezem.

A kígyókkal is jól bánik Miss Marlis.
A kígyókkal is jól bánik Miss Marlis.

Csak egymásra figyelnek

– Le kellett tisztáznom magamban az érzéseimet, az életemet és szükségem volt mindehhez egy kis szabadságra. Le akartam zárni az előző életemet, meg kellett várnom, hogy hivatalosan is teljesen független legyek – mondja Ernesto. – Ezután kerestem csak fel Juditot, nem akartam, hogy rosszul érezze magát, hiszen nem miatta futott zátonyra a korábbi kapcsolatom. Egy nagy ajándékkal leptem meg váratlanul, karácsonykor megkértem a kezét, s ő igent mondott. Az esküvővel egyelőre sajnos nincs időnk foglalkozni, hiszen most indult a turné. Száznyolcvan fokos fordulatot vett az életem, mióta megismerkedtem Judittal. A nagy magasságkülönbség miatt sokan megbámulnak bennünket az utcán, de ezzel egyáltalán nem foglalkozom, szinte észre sem veszem, csak egymásra figyelünk. Hiszen erről szól a szerelem.

– A különbség csak Magyarországon számít furcsának. Más országokban sokkal természetesebben és elfogadhatóbbnak veszik ezt – osztja meg velünk tapasztalatát Miss Marlis.

Extrém figurák

– Korábban nyolc évig voltam házas és az előző férjem is közel 180 centi volt. A cirkusz világában pedig egyenesen természetesek az ilyen párok. A nagyapám például mindössze 80 centiméter volt, míg a nagyanyám átlagos magasságú és 120 kilogramm. A cirkusz világában mindenki az, aki lenni akar. Sok extrém figura él köztünk, hiszen a közönségnek éppen ez kell. Ha nem lenne meg bennünk az a szükséges plusz, akkor nem is tudnánk magabiztosan kiállni a színpadra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi hat óra a képernyők előtt

A gyerekek napi hat órát töltenek a képernyője előtt, derült ki egy friss felmérésből. Már az… Tovább olvasom