Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Barátok közt január 4-i epizódját nézték a legtöbben

Az ének iskolája csak a 108. helyet foglalja el az év eddigi legnézettebb műsorainak toplistáján a teljes lakosság körében végzett vizsgálat alapján.
A TV2 honlapján szereplő cikk, amelyet aztán nagyon sok internetes médium is átvett, félreérthető információt tartalmaz. Igaz ugyan, hogy a múlt szombati Ének iskolája című TV2-es műsor a TV2 eddigi idei eredményéhez képest kiemelkedő nézettséget produkált, de ez csak a TV2 eredményeit nézve kiemelkedő. Félreérhető tehát a cikk utolsó mondata, ,,Az ének iskolája első adása a teljes lakosság körében az idei év eddigi legnézettebb műsora volt a TV2-n közel 1,5 millió átlagos nézőszámmal.", hiszen ez a műsor csak aTV2-n volt a legnézettebb a csatorna többi műsoraihoz viszonyítva és nem a teljes televíziós piacon. Mi sem bizonyítja jobban ennek a mondatnak a félreérthetőségét, hogy sokan félre is értették, és Az ének iskoláját az idei év legnézettebb produkciójaként jellemezték.

Az év eddigi legnézettebb programja (a teljes népesség körében) a Barátok Közt január 4.-I epizódja volt az RTL Klubon (1,702 millió néző), Az ének iskolája csak a 108. helyet foglalja el az év eddigi legnézettebb műsorainak toplistáján (1,417 millió néző). Számos alkalommal megelőzi ezt a műsort a Barátok Közt, az RTL Klub Híradója, és a Kód című vetélkedő, de megelőzte A Gyanú Árnyékában és a Zöld íjász egy-egy epizódja is.

18-49 éves korosztály toplistáján az Ének iskolája még rosszabb helyen szerepel. Sőt, itt a Tv2 három másik műsora és az M1 egy Forma1-es közvetítése is megelőzi.

Az év eddigi 112 főműsoridejéből (18-49-en) egyébként 106-ot az RTL Klub nyert, míg a TV2 mindössze 6-ot. 100 megnyert este a két csatorna
közötti különbség.

Az elmúlt héten az RTL Klub az idei év eddigi legmagasabb főműsoridős heti átlagát érte el, az éppen televíziózó 18-49-esek 24,8% választotta a piacvezető csatornát este 7 és 11 óra között, míg a TV2 mindössze 17,4%-os átlagot ért el ezt az idősávot vizsgálva.

A múlt héten a 10 legnézettebb műsor az RTL Klubon volt látható: a Top10-be 4 Barátok közt és az Éjjel-Nappal Budapest 4 epizódja, a hétfői Dr. Csont és a vasárnap esti film, a Bérgyilkosék került be (a 18-49-es célcsoporton). A legnézettebb 10 műsorról készült listára tehát nem került fel más csatorna műsora, a TV2 legújabb műsora csak a 11. helyezést érte el a heti nézettségi toplistán (18-49).

Az Éjjel-Nappal Budapest újra rekordnézettséget produkált a 18-49-es célcsoporton a múlt héten, a heti átlagos közönségarány immáron 32% a 18-49-es célcsoporton, míg eddigi legnézettebb, múlt hét hétfői epizódja 34,7%-os közönségarányt hozott az RTL Klubnak.

Forrás: Nielsen Közönségmérés

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A divatcézárt hajléktalannak nézték

Galliano külsejét elnézve nem csoda, hogy a Dior divatház anno felfüggesztette munkájából a kreatív… Tovább olvasom