Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A brit nők milliókat költenek szépülésre

Most mindenki tegye a szívére a kezét: hányféle krémet, púdert, alapozót, rúzst, testápolót, masszázsolajat, szemceruzát találnánk most a fürdőszobaszekrényünkben?
A nők mindebből hatalmas készleteket halmoznak fel, ez tény. És az is tény, hogy a megvásárolt szépségápoló szerek harmada előbb vagy utóbb a kukába kerül – mert a nők átlagosan egyszerre csak nyolc terméket használnak.


Egy felmérésből az derült ki, hogy a brit nők fürdőszobaszekrénye tele van krémekkel, pakolásokkal, szempillaspirálokkal, és még sorolhatnánk – és hétből egy nő szekrényében még lapul olyan darab is, amit több mint három éve vásárolt és nem is használja.

A megvásárolt termékek fele egyszeri használat után kerül a polc hátsó részébe – vagyis a süllyesztőbe. És onnan csak selejtezéskor veszik újra elő – és dobják egyenesen a kukába.

A legtöbb szépségápolási terméket a 18–34 éves korosztály vásárolja, ötödük több mint 20 ilyen terméket tart a polcán.

A 25–34 évesek megfontoltabbak a választásnál, de ők is vesznek olyat, amit később ki sem bontanak.
A legkevesebbet bőrápolásra a 65 év felettiek költik – de ez nem jelenti azt, hogy nem törődnek magukkal. Ők megfontoltan választanak, általában kevesebb, de drága, tehát jó minőségűnek gondolt termékkel is beérik. A bevált termékeket ritkán cserélik fel a reklámban látott újakra, nehezen váltanak márkát.

A brit nők évente 964 millió fontot költenek szépségápolásra, és az eredménnyel csupán a megkérdezettek 48 százaléka elégedett. A válaszadók 21 százaléka azonban úgy véli: a hiba nem a termékben, hanem a saját életvitelében van, ha jobban odafigyelne a táplálkozásra, nem dohányozna, elegendő folyadékot inna és eleget sportolna, akkor szebb lenne a bőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajtókitámasztónak használta a milliókat érő kerámiát

A Ming-dinasztia korából való kék-fehér porcelánkulacs 1,3 millió dollárért kelt el egy árverésen az… Tovább olvasom