Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A Class FM a leghallgatottabb

A Class FM a leghallgatottabb rádió a 15 évesnél idősebbek körében, naponta átlagosan 2,1 millió ember hallgatja Magyarországon - derült ki a TNS-Hoffmann-Mediameter konzorcium 2013. októberi-decemberi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.
A korábbi időszakhoz képest az öt legnépszerűbb rádió sorrendje változatlan maradt: a második helyen továbbra is a Kossuth Rádió áll átlagosan 1,4 millió hallgatóval, a harmadik helyre a Petőfi Rádió került, napi 940 ezer hallgatójával. A negyedik a Music FM (426 ezer fő), az ötödik pedig a Juventus Rádió, 200 ezer napi hallgatóval.

A 18-49 éves korcsoportban is egyértelmű a Class FM fölénye: egy átlagos napon, az év utolsó hónapjában 1 millió 421 ezer ember követte az adó műsorait. A második legnépszerűbb rádiónak e korosztály körében a Petőfi Rádió bizonyult, harmadik pedig a Music FM lett, megelőzve a Kossuth Rádiót és a Juventus Rádiót.

A budapesti, 15 évesnél idősebb lakosok körében is a Class FM a vezető rádióadó, amelyet a Kossuth Rádió követ. A rangsorban a harmadik helyen a Petőfi Rádió, negyediken a Music FM áll, az ötödik pedig a Juventus Rádió.

Budapesten a tematikus rádióknak - Jazzy Rádió, Klasszik Rádió, Gazdasági Rádió, Bartók Rádió, Lánchíd Rádió, InfoRádió, Magyar Katolikus Rádió - arányaiban több magasabb végzettséggel rendelkező és magasabb társadalmi státuszba sorolt hallgatója van, mint a népszerűbb versenytársaiknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb dédunoka a brit királyi családban

II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges leánygyermeknek adott életet, így a királyi… Tovább olvasom