Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

A Dal 2015: Kialakult a döntő mezőnye

A szombati második középdöntőből Wolf Kati, a Passed, Ív, valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.
Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A szombati második középdöntőből Wolf Kati, a Passed, Ív, valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.

A zsűritől a szombati adásban a legmagasabb pontszámot, 44-et Wolf Kati előadásában a Ne engedj el! című dal kapott (szerzők: Sebastian Zelle, Martin Angelicus, Krajczár Péter, Linnea Deb, Major Eszter). A svéd komponisták közreműködésével készült modern popdal a szerelemről szól, arról, amikor a másik fél nem tudja meghozni a döntést.

Wolf Kati mögött a fiatal négytagú csapat, a Passed végzett 43 ponttal Mesmerise (Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente) című számával, 41-et kapott Ív Fire-je (Tóth Lóránt, Gálosi László, Katona-Zsombori Éva); ők szintén döntőbe jutottak. A tévénézők szavazataival lett finalista Gájer Bálint és a That's How It Goes című dal (szerző: Elek Norbert, Gájer Bálint, Johnny K. Palmer).

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített showműsor korábbi, múlt szombati első középdöntőjéből Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes már bekerült a fináléba.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer értékelte az elhangzott dalokat. Az ötödik zsűritag a közönség volt: a nézők sms-ben vagy egy mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett három továbbjutó, emellett a közönség további egy számot juttatott a döntőbe a kedvenc produkció kódjának beküldésével.

A Dal döntője február 28-án lesz, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

Korábban írtuk:

A ma esti második középdöntő végén kialakul A Dal 2015 nyolcas fináléjának mezőnye. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének újabb fordulója élőben látható az M1 és a Duna World csatornán, a showműsorból újabb négy előadó és dal jut be a február 28-i döntőbe.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének második középdöntőjében kilenc dal lesz hallható, közülük négy jut a döntőbe.

Dallos Bogi előadásában a World of Violence, Éliás Gyula Jr.-tól és a Fourtissimótól a Run to You, Gájer Bálinttól a That's How It Goes, Ívtől a Fire, Oláh Gergőtől A tükör előtt, az Other Planettől az Untold Story, a Passedtól a Mesmerize, Szűcs Gabitól az Úgysem felejtesz el, Wolf Katitól pedig a Ne engedj el! hangzik el.

A mai középdöntő extra produkciójaként Zorán a Nekem nem elég című dalt adja elő az MR Szimfonikusok kíséretével, Balogh Sándor vezényletével.

A nézők SMS-ben (ötödik zsűritagként) pontozhatnak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig, az SMS-küldést megkönnyíti A Dal 2015 mobilapplikáció. A nézői pontszámok átlagát hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján három dal és előadó kerül a döntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának beküldésével.

A Dal 2015 három elődöntőjéből összesen 18 előadó került a két középdöntőbe, ahonnan nyolcan jutnak a február 28-i döntőbe. Ennek már biztos résztvevője az első középdöntőből bekerült Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes. A döntő nyolc dala közül a zsűri választja majd ki a legjobb négyet, és végül a nézők szavazatai döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogja elhinni, mitől retteg halálosan a 28 éves nő

Victoria Jones szabályos terrorban él, mióta gyerekkorában megnézte a Jurassic Parkot. Tovább olvasom