Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A Dankó vagy a Kossuth szól januártól a Neo frekvenciáin

Új pályázat nem lesz, a Class FM marad az egyetlen országos kereskedelmi rádió.
A Kossuth és a Dankó rádiók vételi minőségének javításáról döntött a Médiatanács: 2014. január 2-tól jelentősen kibővül a két közszolgálati csatorna frekvenciacsomagja - írja a radiosite.hu. A Kossuth Rádió területi ellátottsága 88%-ra, a Dankó Rádió területi ellátottsága 84%-ra nő. A Dankó Budapesten is frekvenciát cserél.

A Médiatanács felkérésére az NMHH megvizsgálta a közszolgálati rádiócsatornák vételi körülményeit, és arra jutott, hogy a közszolgálati Kossuth adó az URH-frekvenciatartományban országosan jelenleg mindössze 45 százalékos területi lefedettséggel rendelkezik, és az ország lakosságának 74 százalékát éri el. Ez azt jelenti, hogy több százezer hallgató el van zárva annak a lehetőségétől, hogy a rádió műsorához hozzáférjen.

A megoldás megszületett: a közszolgálat rendelkezésére bocsátott "új adóhálózat" és a frekvenciacserék segítségével 2014. január 2. után a Kossuth és a Dankó Rádió adásai több hallgatóhoz juthatnak el.

Mivel az új frekvenciák egy része a korábban a Sláger Rádió, illetve a NeoFM által használt frekvenciacsomagból került ki, borítékolható, hogy nem írnak ki a jövőben még egy országos kereskedelmi rádiós pályázatot.

A Neo FM csődje, és az, hogy a médiahatóság azóta sem írt ki új pályázatot az országos kereskedelmi rádió frekvenciáira, egyértelműen a nagy konkurensnek, a Class FM-nek kedvezett. A médiahatóság mostani döntése után viszont meg is nyugodhatnak a jobboldali érdekeltségű Advenio Zrt. tulajdonosai, egyhamar nem lesz konkurensük a kereskedelmi rádiós piacon. (A Class FM-et üzemeltető Advenio Zrt. a Közgépet irányító Nyerges Zsolt 72 százalékos tulajdonában áll, a Lánchíd Kereskedőház Kft. pedig 26 százalékot birtokol - írja az index.hu).

A 444.hu úgy tudja, hogy egy évre kapta meg a frekvenciákat a Kossuth és a Dankó, utána felülvizsgálják, hogy így maradjon-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászhuszármaffia bukott le Romániában

Mentősök és rendőrök fogadtak el csúszópénzt Romániában temetkezési vállalkozóktól, hogy hozzájuk irányítsák a kezeik között meghalt emberek hozzátartozóit. Tovább olvasom