Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A Föld madárszemmel - Egy lélegzetállító légi kaland a Spektrumon

A Föld, egy teljesen új szemszögből. John Downer természetfilmes néhányszor már elkápráztatta a Spektrum nézőit, és most itt az újabb bravúr: 6 rész, 6 kontinens - madártávlatból.
Nem egyszerű légi felvételekről van szó, hanem igazi madárvonulásról, melynek során vadludakhoz, kondorkeselyűkhöz, darvakhoz csatlakozhatunk. A film készítői a legfejlettebb filmes technikát vetették be, és az eredmény nem is maradt el. Az Earthflight első adását 5.8 millióan nézték meg az Egyesült Királyságban, ezzel a harmadik helyre került a természetfilmek ranglistáján az Egyesült Királyságban, a BBC One csatornán pedig az egész 2011 év folyamán ott volt az öt legnézettebb dokumentumfilm között.

Egy lenyűgöző és csodálatos sorozat, amely korszerű technológiák és kifinomult technikák ötvözésével mutatja be a világot, rendkívül látványos égi nézetből. Mindegyik epizód más és más földrészt mutat be, utunkat pedig a madarak csicsergése kíséri. Észak-Amerikában hóludak és fehérfejű rétisasok küszködnek a Mexikói-öböltől egészen Kanadáig. Európában szürke darvak mérkőznek meg a Camargue (a Rhône folyó deltája) galoppozó lovaival és apácaludak bolyonganak London felett. Dél-Amerikában kondorkeselyűk és színpompás arapapagájok vonulnak hegyeken és az esőerdőn keresztül. Más epizódok Afrika, Ázsia és Ausztrália lenyűgöző tájait tárják elénk.

Fotók: www.sajtoklub.tv/Spektrum

A sorozat egy egész sor eszközt – fedélzeti kamerákat, robotrepülőgépeket és a mikrofények melletti repülésre beidomított madarakat – használ fel arra, hogy elkalauzoljon minket bolygónk leghihetetlenebb tájai és olyan vad élőhelyek felett, amelyek madártávlatból tárják elénk a világot. Végezetül, a hatodik részben bemutatják nekünk, hogyan készült ez a lélegzetállító sorozat, és milyen szoros kapcsolat alakult ki a filmkészítők és a madarak között.

A Föld madárszemmel január 13-tól vasárnaponként 14.15-kor látható a Spektrumon.

Olvasóink írták

  • 1. grafika88 2013. január 11. 13:59
    „DE JÓÓÓÓÓ!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíven lőtték szöggel, de túlélte

A 19 éves fiatalba 8 centi hosszú szög állt bele, amely átfúrta szívének egyik kamráját.… Tovább olvasom