Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

A gazdasági válság csalfábbá teszi a férfit

Egy új kutatásból az derült ki, hogy a gazdasági válság alatt több férfi csalta meg a partnerét, mint korábban.
Amikor a férfiak fenyegetve érzik magukat - ilyen helyzet a gazdasági válság időszaka is -, akkor túlélési üzemmódba kapcsolnak, amelynek következménye a megnövekedett nemi vágy is. A folyamat a természetben megszokott: a tudatalatti azt a parancsot adja a férfinak, hogy minél több helyen szórja el magjait, ezáltal biztosítsa a faj fennmaradását.

Amerikai kutatók egy kísérletben arra kérték a kísérletre vállalkozó férfiakat: képzeljék el, hogy nemsokára meg fognak halni. A haláltól való félelem ugyanis hasonló érzést ébreszt a férfiakban, mint amit a gazdasági válság által okozott létbizonytalanság vált ki. Ezzel egy időben megkérték férfiak másik csoportját is, hogy egy kevéssé súlyos helyzetbe éljék bele magukat: gondolják azt, hogy fáj a foguk.

A kísérlet következő részében a férfiaknak meztelen nőket ábrázoló képeket mutattak. A saját haldoklására összpontosító csoport tagjainak felgyorsult a pulzusszáma, a fogorvosra gondolóké viszont zömében normális marad.

A kutatócsoport párhuzamot vont a haldoklástól való félelem és a recesszió között, mert szerintük a férfiak erőssebben reagálnak a potenciális veszélyekre, mint például hogy elveszítik a munkájukat, vagy nem tudják eltartani a családjukat.

A kutatók azt hangsúlyozták, hogy a férfiak biológia reprodukcióra születtek, és a tudatalatti mindig megsúgja nekik a legjobb túlélési stratégiát. Szélsőséges esetben, például ha olyan események történnek, amelyek erős szorongást, nagy félelmet váltanak ki belőlük, az agytól párosodásra kapnak parancsot, hogy utódokat nemzzenek, akik közül nagy valószínűséggel néhány túléli majd a válságos szituációt.

Válságos időkben tehát a férfiak hajlamosak továbbadni génjeiket - vagyis a gazdasági válság arra ösztönzi őket, hogy minél gyakrabban létesítsenek szexuális kapcsolatot.

Olvasóink írták

  • 2. északmagyar 2011. december 16. 16:45
    „Amerikai kutatók egy kísérletben arra kérték a kísérletre vállalkozó férfiakat: képzeljék el, hogy nemsokára meg fognak halni. A haláltól való félelem ugyanis hasonló érzést ébreszt a férfiakban, mint amit a gazdasági válság által okozott létbizonytalanság vált ki. Ezzel egy időben megkérték férfiak másik csoportját is, hogy egy kevéssé súlyos helyzetbe éljék bele magukat: gondolják azt, hogy fáj a foguk.

    Aham. Szal (fáj a foguk) < (meg fognak halni) = (gazdasági válság van)

    Ez egy igazán precíz kísérlet, igencsak reprezentatív elemekkel.”
  • 1. limlom 2011. december 16. 12:41
    „Hiába vannak dolgok amik attól lesznek szebbek, hogy a többi elcsunyul”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidel, a Guiness-rekorder: 638-szor akarták meggyilkolni Castrót

A Kubát 1959-től 2006-ig vezető Fidel Castro bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint az az… Tovább olvasom