Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

A Google és a Jandeksz már Oroszország részeként tünteti fel a Krímet az orosz felhasználóknak

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától.
Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata - jelentette pénteken az Interfax.

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától.

A Google globális térképszolgálatán (.com) azonban - ahogy például az ukrajnai vagy a magyar változatban is - az Oroszország által bekebelezett Krím továbbra is Ukrajna részeként van feltüntetve.


Korábbi közlések szerint március végén a Jandeksz orosz internetes kereső térképszolgáltatása, a Jandeksz.Kart hasonló módon változtatta meg a Krím hovatartozását: az orosz felhasználók az Oroszországi Föderáció részeként látják a félszigetet, míg az ukránok számára az változatlanul Ukrajna része.

Minden más országban, ahol a Jandeksz jelen van, a felhasználók kormányuk álláspontjának megfelelően a Krímet ukrán vagy orosz fennhatóság alatt álló területnek látják. Ellenben azokban az országokban, például Dél-Afrikában vagy Argentínában, ahol nincs jelen a Jandeksz, a felhasználók az orosz hivatalos álláspont szerint Oroszország részének látják a Krímet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Putyin kevesebbet keres, mint a tanácsadói, illetve a miniszterei többsége

A kormányon belül csak három miniszter keresett kevesebbet: Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági és… Tovább olvasom