Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A Google Glass mintájára készít interaktív szemüveget a Samsung

A Google Glass mintájára saját interaktív szemüveget készít a Samsung. A dél-koreai szabadalmi hivatalnak leadott szabadalmi kérelem szerint a Samsung egy olyan szemüvegen dolgozik, amelyet csatlakoztatni lehet egy okostelefonhoz, hogy a szemüveg lencséjén adatok jelenjenek meg a telefonról.
A Samsung a saját interaktív szemüvegét "sportszemüvegnek" hívja, és a szabadalmi kérelem szerint elsősorban sportoláshoz, illetve kültéri szabadidős programokhoz fogja ajánlani. A szabadalmi hivatalnak benyújtott leírás szerint a szemüveghez csatlakoztatott fülhallgatókon keresztül lehet zenét hallgatni és telefonhívásokat fogadni.

A leírás szerint a szemüvegen keresztül a csatlakoztatott okostelefont is lehet majd kezelni. A bal szemüveglencsén lesz egy apróbb kijelző, ahol az információk meg tudnak jelenni. A leírásból nem volt egyértelmű, hogy lesz-e kamera a szemüvegben, illetve, hogy önmagában is lehet-e majd csatlakozni vele az internethez, vagy ehhez mindenképp szükség lesz egy okostelefonra.   


    A Samsung eredetileg márciusban adta le a szabadalmi kérelmet, és ezt most októberben derült ki a szabadalmi hivatal anyagaiból. A Samsung eddig nem válaszolt a szemüveggel kapcsolatos sajtómegkeresésekre, illetve a Wall Street Journal napilapnak azt nyilatkozták, hogy nem osztanak meg információkat a jövőbeli esetleges termékeikről.

A Google jelenleg 10 ezer emberrel teszteli a Google Glass elnevezésű fejlesztésének egy korai verzióját. A Google 2012 júniusában jelentette be, hogy saját, az internethez csatlakozni képes okosszemüveget készít, és azóta több technológiai cég is érdeklődni kezdett a téma iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiatakarékos izzókra cserélik a New York-i utcai lámpák körtéit

Energiatakarékos izzókra cserélik ki New York összes utcai lámpájában a világítótesteket. Tovább olvasom