Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

A Google jobban megszűri a Youtube-on megjelenő szélsőséges tartalmakat

A Google bejelentette, hogy jobban meg fogja szűrni a Youtube videomegosztó portálon megjelenő szélsőséges vagy terrorista tartalmakat.
Ezentúl szigorúbban lép fel a tulajdonában lévő Youtube-on megjelenő, szélsőséges és terrorista eszméket népszerűsítő tartalmak ellen - közölte az Alphabet holdinghoz tartozó, keresőprogramot működtető Google vállalat kaliforniai központja helyi idő szerint vasárnap. Javítani fogja az ezt lehetővé tevő programok minőségét, és növelni fogja azoknak a szakembernek a számát, akik azonosítják és eltávolítják az ilyen felvételeket a videomegosztóról - jelezte a cég.

A Google azt is ígéri, hogy szélesíteni fogja az együttműködést azokkal a szervezetekkel, amelyek az interneten megjelenő szélsőségesség terjesztése ellen harcolnak. Megpróbálja továbbá online hirdetésekkel elérni azokat, akik az Iszlám Állam toborzó kampányainak lehetnek az alanyai, hogy ráirányítsa a figyelmüket olyan terrorellenes videókra, amelyek eltántoríthatják őket a csatlakozástól a dzsihadista szervezethez. 

A Google elismeri, hogy más internetes vállalatokkal együttműködve évek óta azon dolgozik, hogy felismerje és eltávolítsa az üzletpolitikájával ellenkező tartalmakat, ennek ellenére a "keserű igazság" az, hogy még sok munka vár az "iparágra".

"A szélsőségesek és a terroristák nemcsak a biztonságunkat akarják aláásni, hanem meg akarják semmisíteni az értékeinket is, és mindazt, ami nyílttá és szabaddá teszi a társadalmat. Ezt nem engedjük meg nekik" - áll a vállalat közleményében.

A múlt csütörtökön a Facebook közösségi portál jelentette be, hogy új eszközök alkalmazásával kísérletezik a szélsőséges és terrorista propaganda terjedésének megfékezése végett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Zsófi bocsánatkérést vár

Szabó Zsófi bocsánatkérést vár
Elképesztő balhé kerekedett ab­ból, hogy egy internetes portál átvette Szabó Zsófi és édesanyja… Tovább olvasom