Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

A hallatlan.hu nyert a World Summit Award versenyen

Aranyéremben részesült e-Befogadás kategóriában a jelnyelvet népszerűsítő magyar internetes oldal, a www.hallatlan.hu a World Summit Award (WSA) versenyen.
A WSA a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) alkalmazásainak versenye. Minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhetett. A hazai zsűri a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által meghirdetett eFestival nyertesei közül választotta ki a nyolc kategória jelöltjeit, többek között a hallatlan.hu-t is.


A hallatlan.hu online jelnyelvi szótár magyar, angol, spanyol és német nyelven segít elsajátítani halló embereknek a jelnyelvet. A weboldalon kvízek, keresztrejtvények és videobetétek segítik a jelnyelv tanulását, a szótár pedig a siketekkel való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez nyújt segítséget. Az oldalon található jelkincstárat folyamatosan bővítik, a fórum pedig segíti a hallók és a siketek közötti akadálymentes kommunikációt - közölte a Hallatlan Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A nemzetközi megmérettetésre több száz, országonként előválogatott pályamű érkezett mintegy 105 országból. A zsűri - amelynek tagjai között voltak reklámszakemberek, tanárok, telekommunikációs szakemberek, újságírók és kutatók a világ valamennyi kontinenséről - mintegy 460 pályaművet bírált el Hongkongban. A nyolc kategória győzteseit három lépcsőben választották ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világcsúcsot döntetne Graeme Obree: 160-nal akar biciklizni

Óránként 100 mérföldes - 160 kilométeres - sebességgel akar biciklizni egy skót férfi, Graeme Obree… Tovább olvasom