Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A lefogyott nők szimpatikusabbak a férfiak számára, mint végig karcsú társaik

A sikeresen lefogyott nőknek több sikerük lehet a férfiaknál, mint azoknak, akik sohasem voltak elhízva – idézte egy friss kutatás eredményét a The Daily Telegraph című brit lap.
A kutatók úgy találták, hogy a kövérség bélyege még sokáig rajta marad a nőkön akkor is, ha már leadták többletkilóikat. A férfiak számára azonban ez pozitív, mert a testesebb hölgyeket barátságosabbnak, megközelíthetőbbnek és érzelmileg stabilabbnak tartják, mint a vékony nőket. A másik oldalon ugyanakkor a nők negatív színben látják korábban túlsúlyos társnőiket: fegyelmezetlennek, érzelmileg labilisnak, sőt kevésbé higiénikusnak tartják őket.

A megállapításokat az Isztambulban megrendezett Európai Elhízási Kongresszuson ismertették. A tanulmányt Jason Halford, a Liverpooli Egyetem kutatója és csoportja készítette. A teszt során egy vonzó fiatal nő fényképét mutatták meg a felkért önkénteseknek, akik között 106 fiatal férfi és 96 nő volt. A kísérő rövid leírásban vagy azt jelezték, hogy mindig ugyanekkora volt a testsúlya az érintettnek, vagy azt, hogy korábban száz kilogramm volt. A teszt résztvevőit ezután megkérték, hogy értékeljék a képen látott nőt.

Előbb a süti, aztán az alma  hogy legyen mitől lefogyni
Előbb a süti, aztán az alma hogy legyen mitől lefogyni


A tesztalanyok közül a nők negatívabban látták a lefogyott nőtársat, mint a többi nőt, a fegyelmezetlen, lusta, nem rokonszenves, zsémbes és nem higiénikus jelzőket társítva hozzá. A férfiak ugyanakkor a lefogyott nőt kedvezően ítélték meg, barátságosabbnak, megközelíthetőbbnek, okosabbnak és kreatívabbnak találták, mint a végig karcsú nőket. Halford elmondta, hogy a férfiak egy része kifejezetten örült neki, hogy a nő nem tökéletes, úgy érezték, nagyobb lehet az esélyük nála.

Olvasóink írták

  • 3. Mike3 2011. június 08. 17:53
    „naná, hogy így van! a férfiak a szétszakadt bőrt szeretik. mekkora hülyeség már megint”
  • 2. dömdödöm 2011. június 07. 11:52
    „ledöbbentő...”
  • 1. queenmargareth 2011. június 06. 15:22
    „.... újra nincs esélyem.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Placebo is megszüntetheti a fejfájást

A fejfájás gyakran placebóval is kiválóan megszüntethető – állítják holland kutatók. Tovább olvasom