Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A legkeresettebb bűnözők képeivel készít adventi naptárt az Europol

Naponta egy-egy körözött bűnöző képét teszi közzé virtuális adventi naptárában az Európai Rendőri Hivatal (Europol), hogy ezzel is segítse elfogásukat. Az első kép csütörtökön került ki a szervezet honlapjára, Facebook- és Twitter-oldalára.
"December elsejétől kezdve további 23 napon át tesszük közzé a legkeresettebb európai bűnözők fotóit" - mondta el Gerald Hesztera, a hágai központú szervezet szóvivője.  


Az EU Most Wanted című kalendáriumban szereplő bűnözőket már elítélték gyilkosságok, rablások, terrorcselekmények vagy illegális drogkereskedelem miatt, ám megszöktek az igazságszolgáltatás elől.  

A 60 éves Tibor Foco osztrák gyilkos fotójával nyílt meg a naptár csütörtökön, ő egy prostituáltat ölt meg 1986-ban. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, ám 1995-ben  megszökött a börtönből.  

Mióta januárban elindult a szervezet körözött bűnözőket listázó honlapja, 24 elkövetőt sikerült elkapni, közülük kilencet  közvetlenül a honlap vagy a közösségi oldalak felhasználóinak  segítségével.  

"Azt reméljük, szép karácsonyi ajándékot adhatunk az állampolgároknak azzal, hogy újabb szökött bűnözőket kapunk el" -  tette hozzá a szóvivő. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecserélték a TV2 csinos műsorvezetőnőjét

Lecserélték a TV2 csinos műsorvezetőnőjét
Köböl Anita helyét Miskovits Marcinak kellett átvennie. Tovább olvasom