Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A Macuto a kamerával kapta a 12. Nemzetközi Super 8 mm fesztivál fődíját

A Macuto a kamerával című venezuelai film kapta a 12. Nemzetközi Super 8 mm fesztivál fődíját, és az alkotás nyerte el a közönségdíjat is - közölte Rózsa Péter szervező szombaton az MTI-vel.
A mintegy 15 perces filmben a Macuto Collective - követve az úttörő szovjet dokumentumfilmes, Dziga Vertov késői merev és dogmatikus látásmódját - megkísérli tiszta filmes módon bemutatni egy operatőr úti naplóját: a várost a maga gyönyörűségében és utálatosságában, az embereket munkában és szabadidejükben, a gépezetet, a széles néptömeget, a csillogást és főként az embert, akinek az egész köszönhető, az operatőrt.

A zsűri különdíját a kolumbiai Jorge Mario Vera A lépcsőn című munkája kapta, a legjobb dokumentumfilmért járó elismerést pedig az olasz Camillo Valle A super 8 művészete című alkotása érdemelte ki.
Az egyetlen hazai, kizárólag keskenyfilmes technikával készült alkotásokat bemutató filmes seregszemle versenyprogramja szerdán kezdődött el Szegeden. A Cambridge Super 8 fesztivál szervezőivel közösen meghirdetett megmérettetésre 23 országból összesen 66 mű érkezett, ezek közül 35 alkotást válogattak be a versenyprogramba.

A vetített művek között a néhány másodperces filmes gegtől a másfél órás, komolyabb Grindhouse filmig nagy volt a választék. Szerepeltek a műsorban videó performanszok, kisebb és nagyobb lélegzetű játékfilmek, vígjátékok és drámák, költői merengések, melankóliába süllyedő, költői képsorok, természetesen sok horror és krimi, izgalmas dokumentum- és áldokumentum-film is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgták az X-Faktor énektanárát

Éliás Gyula három évad után elbúcsúzott az X-Faktor csapatától. Azért küldték el, mert nem tudott a munkájára koncentrálni szerelmi bánata miatt. Tovább olvasom