Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

A Magyar Nemzeti Filmalap szeptemberig mintegy 3,4 milliárd forintot ítélt meg filmgyártásra

A filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységre is befogadnak pályázatokat, egyebek mellett finanszíroznak forgatókönyv- és filmtervfejlesztéseket, filmes rendezvényeket, kész filmalkotások forgalmazását.
Szeptemberig mintegy 3,4 milliárd forintot ítélt meg filmgyártásra a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF), ezt a pénzt összesen tizenhárom produkció között osztották el, amelyek többsége jövőre készül el - közölte a Filmalap a Világgazdaság érdeklődésére.

A filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységre is befogadnak pályázatokat, egyebek mellett finanszíroznak forgatókönyv- és filmtervfejlesztéseket, filmes rendezvényeket, kész filmalkotások forgalmazását. A lap cikke kitér arra, hogy az MNF éves filmszakmai támogatási kerete 2016 óta megduplázódott. Akkor 3,9 milliárdot osztottak szét a pályázók között, ez idén már 8,45 milliárd forint. Tavaly valamivel ennél is magasabb összegből, 8,55 milliárd forintból finanszíroztak hazai filmeket.
    
A pénzt van kik között felosztani: idén októberig mintegy 200 pályázat érkezett, tavaly egész évben csaknem 300, és 2016-ban
is bőven 200 feletti jelentkezőt regisztráltak; a pályázatok zömükben forgatókönyv-fejlesztésre vonatkoznak - írta a Világgazdaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bochkor Gábor után a TV2-vel és menedzserével is szakít Várkonyi Andrea

Bochkor Gábor után a TV2-vel és menedzserével is szakít Várkonyi Andrea
A magánéleti fordulatok mellett több szakmai változás is beköszöntött Várkonyi Andrea életébe,… Tovább olvasom