Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A magyar népdal napját rendezik meg szeptemberben Martonvásáron

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, azóta pedig szeptemberben tartják.
A Fölszállott a páva gálaműsora, a Csík Zenekar, valamint Pál István "Szalonna" és bandája koncertje is szerepel A magyar népdal napja programjai között, amelyet első alkalommal rendeznek meg szeptember 14-én Martonvásáron A magyar dal napja keretében.

A koncertek két színpadon zajlanak, amelyek közül az egyik a rendezvényközpont új színpada, a másik Magyarország egyik legszebb angolparkjának szigetén található - mondta el Szabó Tibor, a Fejér megyei város polgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Horgas Eszter fuvolaművész beszél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron 2014. június 3-án.
Horgas Eszter fuvolaművész beszél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron június 3-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kiemelte: azért is szívesen adnak helyszínt a rendezvénynek, mert a Martonvásáron és környékén élők számára fontos és természetes a népi hagyományok ápolása, a népzene, néptánc és népdalok ismerete, szeretete.

A magyar népdal napján fellép még a Buda Folk Band, a Punnany Massif, Kacsó Hanga Borbála, valamint a Romengo és Dresch Mihály.

Az eseményre zenevonatok is közlekednek majd, amelynek utastereiben alkalmi népzenei koncerteket tartanak - ismertette a részleteket Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása, a rendezvény ötletgazdája. Mint mondta, a cél az, hogy "az agglomeráció színes programokkal szólítsa meg a nagyváros lakóit." A MÁV-START szeptemberben két pár Flirt motorvonatot biztosít menetrendszerinti járataiból a Martonvásár-Budapest Déli pályaudvar és a Martonvásár-Székesfehérvár viszonylaton.

A Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorsorozat ötletgazdája, Balogh Júlia elmondta: a martonvásári gálaműsorban a 2014-es verseny győztesei mellett a döntősök közül is többen színpadra lépnek majd.

Pál István Szalonna (b) és bandája zenél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron 2014. június 3-án. M
Pál István "Szalonna" (b) és bandája zenél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron június 3-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar népdal napja egyik helyszínét, a rendezvényközpontot szeptember 12-én adják át. Ez alkalomból Horgas Eszter Carmen produkcióját hallhatja a közönség.

Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy a magyar dal fővárosa idén Hévíz lesz.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, azóta pedig szeptemberben tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját szélessávú internethálózatot hozott létre egy német falu

A szolgáltatók ugyanis közölték a lakosokkal, hogy a település túl kicsi és túl távol esik… Tovább olvasom