Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > A negyvenéves Pink Floyd-album bekerül a Kongresszusi Könyvtárba

A negyvenéves Pink Floyd-album bekerül a Kongresszusi Könyvtárba

Bekerül az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb felvételeket őrző nyilvántartásába a negyven éve megjelent, The Dark Side of the Moon című Pink Floyd-album.

MTI - 2013.03.23. 10:42
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az évfordulót az együttes felhívására a lemez rajongói Twitter-üzeneteikkel tehetik emlékezetessé.

A washingtoni Kongresszusi Könyvtár 2000-ben létrehozott Nemzeti Lemeznyilvántartása (National Recording Registry) minden évben 25 "kulturálisan", illetve "történelmileg" jelentős felvétellel bővül. Idén a Pink Floyd-album mellett Chubby Checker hatvanas évekbeli sikere, valamint a Simon and Garfunkel duó Sounds of Silence című albuma is a kiválasztottak közé került - ismertette a BBC online hírszolgáltató.


A közönség legnagyobb számban az 1973-ban kiadott The Dark Side of the Moon (A Hold sötét oldala) nyilvántartásba vételére szavazott idén. A könyvtár "briliáns, innovatív produkcióként" jellemezte a lemezt.

Az album vasárnap ünnepli megjelenése negyvenedik évfordulóját. A jubileum emlékezetessé tételére az együttes honlapja interaktív akciót indított. A rajongók a +DarkSide40 címre küldött Twitter-üzenetekben idézhetik fel emlékeiket a lemezzel kapcsolatban, és az összegyűlő üzenetek - az album címére utalva - elsötétítik a honlapon megjelenő Hold egyik oldalát.

A lemez minden idők egyik legkelendőbb albuma volt, 1973. és 1988. között 741 hétig szerepelt az amerikai toplistákon, a briteken pedig harminc évig időzött.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. _csutak_ 2013.03.23. 11:20

https://www.youtube.com/watch?v=328WhjAXpcs
43"04´Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...