Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

A németek többet költenek okostelefonra, mint tévére

Az okostelefon nemcsak a televíziónál népszerűbb termék, hanem a hagyományos mobiltelefonnál is.
Németországban tavaly először meghaladta az okostelefonok forgalma a televíziókészülékek forgalmát.

A szórakoztató és kommunikációs elektronikai cégek németországi egyesületének (GFU) adatai szerint 2012-ben 6,8 milliárd euró értékben adtak el okostelefonokat Németországban, míg a tévékészülékek forgalma 6 milliárd euró volt.

Az okostelefonok forgalma egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt, a tévékészülékek forgalma viszont 0,7 százalékkal csökkent. Különösen az utolsó negyedévben, a karácsonyi szezonban adtak el a vártnál kevesebb készüléket, így tavaly összesen 9,6 millió tévé kelt el Németországban. Az internet és a televízió összeolvadásának folyamatát tükrözi, hogy az értékesített készülékek fele úgynevezett Smart TV, vagyis beépített internetes funkciókkal rendelkező televízió volt.

Az okostelefon nemcsak a televíziónál népszerűbb termék, hanem a hagyományos mobiltelefonnál is. A 82 milliós országban tavaly csaknem minden negyedik lakosra jutott egy új okostelefon, összesen 18,4 millió darabot értékesítettek, míg a hagyományos készülékekből 6,9 millió darab fogyott.

Az ágazat egésze 28,8 milliárd euró árbevételt ért el, amely 3,9 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Jellemző trend a hordozható készülékek előretörése, így az okostelefon mellett igen kelendő volt a digitális kamera, a táblaszámítógép és a notebook is, míg hagyományos asztali számítógépből 13 százalékkal kevesebbet adtak el, mint egy évvel korábban.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. február 27. 09:12
    „Nna... azt sem kellene elfelejteni, hogy a dajcslandba szakadt külföldi, főleg fiatal munkaerő (cc 15 millió) nem bírja a nyelvet olyan szinten hogy élvezni tudná a Tv-műsorokat. Ha van is nyelvtudása, nembiztos hogy vevő a német stílusú szórakoztatásra - ezért hajlamosabb a számukra divatosabb ketyeréket megvenni, főleg hogy az ottani keresetükből könnyebben megtehetik mint Mo-n, vagy Lengyel o-ban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rossz alvás megváltoztatja az emberi szervezetet

Több száz gén tevékenysége módosul napközben az elégtelen alvás következményeként. Tovább olvasom