Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

A Neo FM tartozása további 153 millió forinttal nőtt

Újabb 153 millió forintos sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán az MTI-vel.
A hatóság szóvivői irodájának közleménye emlékeztet arra: a médiatanács négy hónapja, június 20-án határozott arról, hogy súlyos és tartós szerződésszegés miatt felmondja az országos kereskedelmi rádió médiaszolgáltatási engedélyét. Az elsőfokú bíróság ítéletében megerősítette a médiatanács lépésének jogszerűségét.

Hozzátették: ugyanakkor a frekvenciahasználati jogosultság megszűnése ellenére a tulajdonosok által csődbe vitt rádió mindaddig sugározhat, amíg a bíróság a szerződés felmondását tartalmazó médiatanácsi határozat végrehajtása ügyében másodfokon nem hoz döntést.

A közlemény szerint a médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített. "A helyzet kulcsa a bíróság kezében van: csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása tekintetében hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM törvénytelen módon tovább növelje tartozását."

A hatóság közleményében hangsúlyozza: a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás folytatólagos szerződésszegő magatartása nemcsak a tisztesség szabályainak és a törvényi előírásoknak mond ellent, hanem a médiapiac egyensúlyát is veszélyezteti, hiszen "rendkívül rossz precedenst teremt az, hogy egy notóriusan nem fizető rádió továbbra is sugározhat".

Mint írják, a helyzet jogállami keretek közötti megoldásáért a médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a rádió tartozása az állammal szemben már megközelíti az egymilliárd forintot

Olvasóink írták

  • 2. p79 2012. október 24. 19:06
    „Pedig amióta nincs ott a Bochkor, meg a két talpnyalója, kezdett valamelyest hallgathatóvá válni a Neo. Persze van még mit fejlődniük nekik is, de az erőltetett vigyorú, "hülyegyerek vagyok" típusú Class FM, meg Rádió 88-as műsoroknál nagyságrendekkel jobb.
    Kár, hogy lassan lehúzhatják a rolót...”
  • 1. acidrain 2012. október 24. 16:16
    „Mégis változatlanul sugároz és reklámok mennek benne... gondolom más, egy milliárddal tartozó magyar cég is évekig folytathatná a működést.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját gyászszertartására ért haza egy brazil férfi

Gilberto Araujt egy másik férfival tévesztette össze testvére, mert az külsőre nagyon hasonlított… Tovább olvasom