Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

A sajt csökkentheti a cukorbaj veszélyét?

A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.
Az American Journal of Clinical Nutrition című havilapban megjelent tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az egészséges étkezésre ügyelők igyekeznek kerülni a sajtot, mivel sok benne a telített zsír, ám a mostani felmérés azt sejteti, hogy jótékony zsírsavakban is bővelkedhet.

Más tejtermékek ugyanakkor nem mutattak a sajthoz hasonlóan jótékony hatást - ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 év alatt se a Föld körül

Huszonhárom éve autózik a Föld körül egy német férfi, de még mindig nem ért célba, pedig már túl van… Tovább olvasom