Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A szellentés szagolgatása jót tesz az egészségnek

Legközelebb ha valaki az orrunk alá szellent, köszönettel tartozunk neki. Legalábbis egy brit tanulmány szerint.
Brit tudósok tanulmánya szerint a hidrogén-szulfid - vagyis amit a szervezet termel az élelmiszerek lebontása során - képes megakadályozni a mitokondriumok károsodását. Vagyis segít megelőzni a betegségeket, akár a rákot is.

A Medicinal Chemistry Communications folyóirat cikkéről a The Week számolt be. Kiderítették a tudósok, hogy a záptojásban is megtalálható hidrogén-szulfid gáz kulcsfontosságú tényező lehet a betegségek kezelésében.

- A hidrogén-szulfid gáz jól ismert csípős, kellemetlen szagú gáz, amely természetes módon a szervezetben termelődik és valójában egy egészségügyi hős - mondta a kutatást vezető dr. Mark Wood.

Bár nagy dózusban a hidrogén-szulfid gáz káros, a tanulmány azt sugallja, hogy "egy fuvallat képes a rák kialakulásának kockázatát csökkenteni, ahogy a a stroke, a szívroham, ízületi gyulladás, és a demencia kialakulását is gátolja.

Dr. Matt Whiteman szintén részt vett a tanulmányban, azt mondta egy nyilatkozatában, hogy a kutatók a földgáz egy új vegyületét, az AP39-et is vizsgálták. A tudósok megállapították, hogy "nagyon kis mennyiségben" az AP39 közvetlenül gátolja a mitokondriális sejtek károsodását, így "a jövő terápiáinak kulcsa lehet".

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apple: a magánszféra védelme emberi jog

A magánszféra védelmének megerősítése mellett állt ki Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Tovább olvasom