Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A szerető mindig topon van

Megesik, hogy véletlenül, a hiányos információk miatt, és előfordul, hogy szánt szándékkal lesz valakiből szerető. Nem tudjuk, hányan élnek a titkos harmadik szerepében, hisz jobb erről nem beszélni, feszegetni: ki kinek a kije? Két teljesen különböző szegedi nő történetével találkoztunk.
„Ő az, aki szeret, de szenved, büszke, holott megalázott." – olvasható e találó megfogalmazás az interneten. Egyszerre független, és tartozik valakihez. Van néhány röpke boldog órája, de magányos az ünnepeken. Csak a bujkálás, a titkolózás marad neki. Csupa erkölcstelen dolog. Nincsenek jogai, nem lehetnek elvárásai sem. Általában a vesztes harmadik – a szerető státusa már olyannyira ismert, hogy szinte elcsépelt. Mégsem beszélünk róla: tabu téma. Nem készül a szeretők számáról éves statisztika, valószínűleg felbecsülni se tudnánk, hányan élnek a rejtett harmadik szerepében.

A szerető mindig jólöltözött, nem pattog a körméről a lakk. Mindig a legszebb, a legújabb csipkés fehérneműjét ölti magára. Mindig mosolyog, megértő. Izgalmas – közhelyek, de többé-kevésbé igazak. Már ha a szerető nő. Sok férfi szerető is van, csak erről még kevesebb szó esik. Míg az erősebbik nem képviselői büszkén vállalják, náluknál sokkal fiatalabb nőknek tetszenek, egy feleség már inkább titkolja a hasonló élethelyzetét.

– Abba a boltba járt vásárolni, ahol dolgoztam. Udvarolt. Tetszett nekem is: Attila jó vágású, udvarias és a legfontosabb, érett férfi. Pont amilyenre vágytam. Nem tudok mit kezdeni a velem egykorúakkal. Azt mondta, elvált. Összejöttünk. Később – amikor már együtt voltunk – vált számomra világossá, hazudott. Két tizenéves gyereke van, miattuk nem bonthatja fel a házasságát. Na igen, és akkor a vagyon is osztódna. Muszáj színlelnie. De ekkor már szerettem – mesélte a 30 éves Andi történetüket. Hat éve vannak együtt. Az 52 éves Attila lakást bérel a lánynak. Oda jár a férfi az esti légyottokra. Andi siet, hogy akkorra végezzen a munkával. Várja, mert szereti, és családot szeretne. Tőle..., már veszekedtek is emiatt. Attila egyszer kicsattant: ő nem akar gyereket, nem érné meg a nagykorúságát. És különben is, Andi is özvegy lenne. Egyébként sem szeretné, ha minden a gyerekről szólna. – A párom hozzám menekül a mindennapi problémák elől, megpihen. Tőlem megkapja a szenvedélyt, amire vágyik. Sokszor úgy érzem, ő használ ki engem, és nem én őt – panaszkodik a szegedi lány, akinek szinte minden költségét a férfi állja.

Mindig csábító és kívánatos. Státusa: szerető. Illusztráció: MTI
Mindig csábító és kívánatos. Státusa: szerető.
Illusztráció: MTI

A 46 éves, háromgyerekes, elvált Ágnes és a vele egykorú, nős Csaba története merőben más. Mindketten szeretők, egymást szeretik. Ágnes nála húsz évvel fiatalabb párját, Istvánt, míg Csaba feleségét csalja. Azért nem vállalják két éve tartó, lángoló szerelmüket, mert nem akarják megbántani szeretteiket. Csaba és István barátok.

– Extrém helyeken szeretkezünk. Izgalmas és merész a kapcsolatunk. Olyan, mintha újra húszévesek lennénk. Csaba a lelki társam. Kihozza belőlem a nőt, ami azt hittem, rég elveszett – osztotta meg velünk érzéseit Ágnes. Elárulta: nagyon kell vigyázniuk, nehogy közös ismerőseik társaságában esetleg érzékien érintsék meg egymást. Csak arra várnak, hogy Csaba gyermekei lediplomázzanak. Akkor majd végre nyilvánosságra hozzák titkos viszonyukat, és végre igazán beteljesülhet a szerelmük...

A szexuálpszichológus tanácsai

Nem feltétlen a szexuális aktivitás csökkenése okozza, hogy egy harmadik fél be tud lépni egy házasságba – állítja Rusz Edit szexuálpszichológus. Elmondta, sokszor a lelki odafigyelés, törődés tűnik el a kapcsolatból, és ez kelt hiányérzetet akár a nőben, akár a férfiben. Lehet, hogy a nőknek csak kicsit több babusgatásra, a férfiaknak pedig egy dögösebb nőre van szükségük. A nőknek óvatosan kell kezelni a szexszel kapcsolatos hárításokat is. Ilyen például, ha fejfájásra vagy a holnapi tárgyalásra hivatkozva utasítjuk vissza a kedvesünket. A férfiak szeretik minél tökéletesebben megélni a hímségüket. Ha egy férfit hónapokon át megvonnak a szexuális örömöktől, akkor előbb-utóbb baj lesz. A szingli és magányos nők ott állnak, megérzik a férfi sebezhetőségét, és rögtön elkapják. A férfinak pedig a legjobb tanács: öt tonna imádatot és bókot adjon a szeretett nőnek, és ezután még tegyen hozzá kettőt, akkor minden rendben lesz – tudtuk meg Rusz Edittől. Hozzátette: először egy harmadik még fel is dobhatja a kapcsolatot, hiszen aki félrelép, bűntudatot érez, emiatt kedvesebb. Hárman azonban nem lehet sokáig „egy hitvesi ágyban feküdni", előbb vagy utóbb kibukik.

Olvasóink írták

 • 5. bambinaXX 2009. március 13. 15:46
  „:) vagy nem nyit rájuk a saját "ura".. :D”
 • 4. katcsi 2009. március 12. 15:41
  „EGY DARABIG, MÍG NEM TALÁKOZIK A AZ ASSZONNYAL .:D”
 • 3. bambinaXX 2009. március 12. 15:03
  „vagy a mennybe? :)”
 • 2. katcsi 2009. február 11. 11:26
  „s a pokollba jut!!!!!!!!!”
 • 1. pille 2009. február 06. 07:55
  „Túl kicsi ez a város, s túl sok a szerető-bár ugye mihez képest-.Inkább nem írok semmit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majomszeretet kislány módra

A miami állatóvoda rendszeresen fogad látogatókat legutóbb a két éves Emily Bland töltött el egy… Tovább olvasom