Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A szürke ötven árnyalata: még nem kapott szabad utat a folytatás

Az erotikus trilógia írója, E. L. James nagyobb beleszólást akar a filmfeldolgozásba.
Több mint 300 millió dolláros jegybevételével óriási siker A szürke ötven árnyalata című film a Universal Pictures számára, ennek ellenére a stúdió még nem adott szabad utat a mozi folytatására, amelynek bemutatóját eredetileg 2016 februárjára, Valentin napra tervezték. Ennek oka, hogy az írónő, E. L. James nagyobb beleszólást akar a filmfeldolgozásba, maga akarja írni a forgatókönyvet.

A filmstúdió vezetői és James még mindig vitatkoznak folytatáson. A legtöbb sikerfeldolgozás folytatása esetében a stúdiók megtartják az első filmet készítő csapatot, ám a második rész, A sötét ötven árnyalata alkotógárdáját jelentős mértékben megváltoztatják a következő hetekben - értesült a Variety.

A projekthez közelállók tudni vélik, hogy vagy Sam Taylor-Johnson rendezőnőtől, vagy Kelly Marcel forgatókönyvírótól válnak meg. "A stúdiónak mindig szándékában állt leülni a szerzővel az első film után és megvitatni a következő lépéseket, ám ez még nem történt meg" - közölte a Universal szóvivője.

Ha James írja a forgatókönyvet - aki még soha nem csinált ilyet - akkor a következő film később kerül a mozikba. A bizonytalanság miatt A sötét ötven árnyalatát valószínűleg nem kezdik el forgatni 2016 első negyedévénél előbb, ami azt jelenti hogy 2016 végén, 2017 első negyedévében mutathatják be a mozikban.

A folytatás bizonytalansága a főszereplők, Jamie Dornan és Dakota Johnson számára is tervezési nehézségeket jelent, a két színész a film nyomán nagyon kelendő lett a castingoknál, ám egyelőre nem tudtak a közeljövőben más szerepeket vállalni.

E. L. James brit író erotikus trilógiája több mint százmillió példányban kelt el. A Vintage, a Penguine Random House leányvállalata által 2011-ben és 2012-ben kiadott A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata című regényeket több mint 50 nyelvre fordították le.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrület! Valósággá vált a Sharknado?

Az ausztrál partoknál pusztító trópusi ciklon állítólag tényleg felkapott a vízből egy cápát és… Tovább olvasom