Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A világpiaci PC-eladások további csökkenését jelzi a számítástechnikai ID

Az offshore cégek a törvények megkerülésével három év alatt csaknem százmilliárd forint hasznot könyvelhettek el
Tavaly a vártnál kissé kevésbé csökkent a személyi számítógépek világpiaci forgalma, de még így is a valaha regisztrált legnagyobb mértékben esett vissza; az eladások az idén további 6,1 százalékkal csökkenhetnek és növekedésre a későbbiekben sem lehet számítani - közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat.

Az asztali és hordozható személyi számítógépek világpiaci forgalma a 2012-es négy százalék után 2013-ban 9,8 százalékkal esett vissza a várt 10,1 százalék helyett. 2013-ban összesen 315,1 millió személyi számítógép kelt el a világpiacon.


Az IDC az eladások további 6,1 százalékos csökkenését jelzi előre 2014-re, az idén az értékesítések 300 millió alá, 295,9 millióra csökkennek. A visszaesés mértéke ezt követően már mérséklődik, 2015-ben már kevesebb mint egy százalék lesz. Az értékesítési volumen pedig 2018-ra már megközelíti majd a 290 milliót.

A személyi számítógép eladások legerősebb hajtómotorja az elmúlt években a feltörekvő piacok kereslete volt, ahogy a nagy népességszámú térségekben egyre inkább általánossá vált a számítógép használat.

Mostanra azonban a feltörekvő régiókban a viszonylag gyenge gazdasági környezet és a technológiai beszerzési preferenciák eltolódása alakítja már leginkább a kereslet szerkezetét. "A feltörekvő térségekben a következő években a keresletnek a fejlett piacokénál kisebb mérétkű csökkenésére számítunk, de a legjobb esetben is zéró-közeli növekedésre" - mutatott rá a Worldwide PC Trackers elemzést készítő Loren Loverde, az IDC alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számos teória kering már a kaliforniai aranykincs eredetéről

A magát felfedni nem akaró házaspár alig egy éve kutyasétáltatás közben bukkant a becslések szerint… Tovább olvasom