Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Aggódhat a Bosszúállók folytatása miatt a Marvel

A stúdió elsősorban amiatt aggódhat, hogy lejár a Vasembert alakító Robert Downey Jr. szerződése.
A Bosszúállók minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmjévé vált, a 2012-ben készült szuperhősfilm folytatása azonban könnyen veszélybe kerülhet anyagi okok miatt, a Marvel stúdió elsősorban amiatt aggódhat, hogy lejár a Vasembert alakító Robert Downey Jr. szerződése.

A színész több mint 50 millió dollárt keresett a Bosszúállók révén, más források szerint viszont akár 80 millióról is szó lehet. Minden bizonnyal hasonló összegre számíthat a nemrég bemutatott Vasember 3-ból. A film óvatos becslések szerint is egymilliárd dollár feletti globális jegybevételre tesz szert.

"Hát nem őrület? Nagyon bosszantja őket" - mondta a Marvel vezetőinek címezve a színész a GQ magazinnak adott interjújában. Robert Downey Jr. szerződésébe új klauzulák kerültek a Vasember első részének sikere után: a filmcsillag 5-7 százalékos részesedést kap minden olyan alkotásból, amelyben ő személyesíti meg Tony Starkot. "Nem sejtettem, hogy ez fog történni. Hosszú távú szerződésem volt velük, most pedig újratárgyaljuk" - mondta az elképesztő anyagi sikerre utalva egy tévéműsorban.

A stúdió és a színész a hírek szerint már május elején megkezdte a tárgyalásokat, amelyek arra alapulnak, hogy a Bosszúállókból második és harmadik rész készül. A Vasember esetleges negyedik részéről azonban nem szivárogtak ki információk.

"Hány ilyen típusú filmet tudok vállalni? Mikor elég belőlük?" - vetette fel a 48 éves híresség a GQ magazinban.

A Marvel minden valószínűség szerint engedni fog a színésznek, bármit kérjen is. A siker ugyanis szinte csak rajta múlik: a Vasember 2 például 39 százalékkal nagyobb bevételre tett szert a Thor című képregényből készült filmnél és 69 százalékkal többet keresett a jegypénztárakban az Amerika kapitánynál. Robert Downey Jr. elvesztése tehát szörnyű következményekkel járhatna a stúdió számára - erre világított rá Doug Creutz elemző a The Hollywood Reporterben. "Ő Tony Stark. A többi sagában nincs ekkora lehetőség. Nélküle nem lenne ugyanaz a színvonal" - fejtegette.

A színésztársak azonban aggódhatnak, a Marvel minden valószínűség szerint nem akar túl sokat költeni rájuk. Míg Robert Downey Jr. csillagászati összeget kap, addig a többieknek be kell érniük jóval kevesebbel és a bevételekből sem kapnak részesedést. Chris Evans, vagyis Amerika kapitány, a Thort alakító Chris Hemsworth és a Hulkot megformáló Mark Ruffalo ötmillió dollárt szeretne kicsikarni a Marveltől, csakúgy mint Jeremy Renner, aki Sólyomszemet játssza. A stúdiónak persze ez nincs ínyére, fontolóra vették, hogy lecserélje néhányukat, noha Robert Downey Jr. küzd azért, hogy a cég tartsa tiszteletben a csapat kérését. Scarlett Johansson és Samuel L. Jackson hatmilliós gázsira számíthat.

A Marvel azonban nem szívbajos. Hulkot például eddig három színész játszotta el. Először Eric Bana, majd Edward Norton és Mark Ruffalo alakította a zöld szörnnyé változó tudóst. A Vasember első részében még Terrence Howard játszotta Tony Stark segítőjét a hadseregből, később viszont Don Cheadle vette át a szerepet.

Hiába a sok találgatás, a Bosszúállók visszatérésére már kitűztek dátumokat: a második rész 2014 májusában, a harmadik pedig 2017-ben kerülne mozikba a tervek szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rekordot megdönthet Dan Brown új regénye

Az Inferno című kötet kedden jelenik meg, egyelőre tizenkét nyelven. Tovább olvasom