Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Alap a német fiataloknál a mobil

Egy felmérés szerint a 14 évnél idősebbek csaknem mindegyikének van saját telefonja, a 12-13 éves korosztályban pedig a fiatalok 92 százalékának.
Alapfelszereltségnek számít a német fiatalok körében a mobiltelefon - derült ki egy pénteken bemutatott felmérésből.

A 2013-as JIM-tanulmány (Jugend, Information, Multimedia - Ifjúság, Információ, Multimédia) szerint a tizennégy évnél idősebbek csaknem mindegyikének van saját telefonja, a 12-13 éves korosztályban pedig a fiatalok 92 százalékának.

Nagyon gyorsan terjednek az okostelefonok is az ifjúság körében: 72 százalékuknak internet-elérhetőséggel rendelkező telefonja van, háromszor annyinak, mint 2011-ben. Egyre többen töltenek le különböző alkalmazásokat is. A fiatal telefonhasználók hetven százaléka installálta például a WhatsApp nevű programot, amely az internet segítségével ingyenes telefonálást és üzenetküldést tesz lehetővé. Emellett a közösségi oldalak, mint a Facebook, illetve a telefonos játékok a legnépszerűbbek.

A reprezentatív felmérés elkészítéséhez május és július között 1200 német fiatalt kérdezett meg a Baden-württembergi Kommunikációs Intézet, Rajna-Pfalz Média- és Kommunikációs Intézete és a Südwestrundfunk rádió. Az eredmény 6,5 millió 12 és 19 év közötti fiatal telefonhasználati szokásairól árulkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ang Lee a Fülöp-szigeteken készül forgatni

Az Oscar-díjas filmrendező szülőföldjén, Tajvanon készítette legutóbbi, Pi élete című alkotását. Tovább olvasom