Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Állati oknyomozók a Spektrumon

A Spektrum legújabb saját gyártású sorozatában olyan bűncselekmények hátterét tárja fel, amelyek elszenvedői a veszélyeztetett állatok.
A műsor főszereplői a természet iránt elkötelezett emberek, akik sokszor saját testi épségüket kockáztatva tárják elénk, mi történik bolygónkon a természeti kincsekkel, és a kipusztulás szélére sodródott állatokkal. A stáb kamerájával több, magyarországi történetet dolgozott fel, de távoli egzotikus vidékekre is elmerészkedett. Sasok, cápák, elefántok, orrszarvúak és papagájok. Vajon sikerül életben maradniuk? Kiderül a február 18-tól hétköznaponként 20.10 órakor látható sorozatban.


A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely stábja a Hangyák Mindent Tudnak, a Fejjel a Fajnak, és a Láthatatlan Madárfotós című sorozat elkészítése után azzal az ötlettel kereste meg a Spektrum Televíziót, hogy oknyomozó-jellegű sorozat készüljön több, végveszélyben lévő állatfajról. A Spektrum támogatta az elképzelést, mert ezzel szeretné felhívni a figyelmet a veszélyeztetett állatok problémájára. Több ezer órányi nyersanyag átnézése, és heteken át tartó utómunka után készült el az az 5 kontinensen átívelő mini-sorozat, melyben a cápáktól kezdve az orrszarvúkon át a hazánkban élő parlagi sasokig több, végveszélyben lévő állatcsoporttal ismerkedhetnek meg a nézők. A sorozat sajátossága, hogy minden egyes rendező hónapokat töltött azokkal az állatokkal, amelyekről a filmje szól. Tóth Zsolt Marcell és Molnár Attila Dávid producerek számára a legfőbb kihívás az volt, hogy ezt az öt történetet
egységes szerkezetben, sorozatként tárják a Spektrum nézői elé.Igaz legendák

Milyen volt – vagy milyen lehetett – a hadihajók ütközete kétszáz évvel ezelőtt? Vagy éppen milyen volt az amerikai vadnyugat élete százhúsz-százharminc éve? Mi történt az Apolló 13-al és személyzetével, amelyről csak annyit tudunk… hogy szinte semmit? Hiszen feladatukat nem tudták teljesíteni. Ezeket és hasonló kérdéseket boncolgat az Igaz legendák olyan híres filmek, mint például „A kapitány és katona", „A félszemű" vagy éppen a nagysikerű „Apolló 13" révén…

Miben voltak hűek a filmek készítői az eredetileg elképzelhető, vagy valóságos történethez? Hogyan színesítették hollywoodi módon a történetet, vagy éppen lettek visszafogottabbak, hogy csökkentsék a borzalmakat? Mindezekre választ kapunk februárban a hétköznaponként 22.30-kor látható Igaz legendákban.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévék és rádiók rezsiköltségét támogatta a médiatanács

Helyi és körzeti televíziók, rádiók kaptak közel 134 millió forintos rezsitámogatást a médiatanács… Tovább olvasom