Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Angela Merkel helyett csak a postafiókja válaszolt a tévés vetélkedőben

Angela Merkelt hiába hívta segítségért párttársa a Legyen ön is milliomos! című televíziós kvízjátékban, a hívásra a német kancellár postafiókja válaszolt kétszer is.

Egyelőre az sem ismeretes, Merkel tudta-e a választ a volt NDK-ról szóló kérdésre, hiszen a hétfői adás óta Bosbach képviselő nem találkozott a főnökével.

A vetélkedőt sugárzó televízió honlapján megjelent beszámoló szerint Merkel pártja, a konzervatív CDU egy parlamenti képviselője, a 61 éves Wolfgang Bosbach a vetélkedő hírességeket felvonultató különkiadásának felvételén nem tudott válaszolni egy kérdésre. A nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfáliából származó politikus ekkor arról kezdett beszélgetni a műsorvezetővel, hogy főnöke, a pártelnök-kancellár Angela Merkel az NDK-ban nőtt fel és valószínűleg kiismeri magát a feladványban érintett területen.

A hétfő esti adásban kiderült, a kancellárnak a hívás időpontjában máshol kellett éppen a "világot megmentenie". Bosbach képviselő láthatóan kicsit meg is könnyebbült, hogy nem sikerült a beszélgetés. "Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy tetszett volna neki az ötlet" - mondta a dpa-nak.

Lehet, hogy Merkel rá is pirított volna Bosbachra valahogy így: "Ne gyere most nekem valami Legyen Ön is milliomos"-kérdéssel, mikor éppen azzal vagyok elfoglalva, merre kell Európának tovább mennie" - magyarázta a képviselő. Mivel azóta nem találkoztak, nem derült ki, a kancellár tudta-e volna a helyes választ.

Az 500 ezer eurós (153 millió forint) kérdés egyébként így hangzott: az NDK legendás mosógépe, a WM66 többek közt arról is híres volt, hogy sok tulajdonosa a készülékkel...

A: fűtőáramot termelt
B: lekvárt főzött be
C: porszívózott
D: nyugati rádiók adását fogta.

A helyes megoldás a B volt.

A képviselő végül 125 ezer eurós (38 millió forint) nyereménnyel távozott, melyet jótékony célra ajánlott föl.

A kvízjátéknak ez a 28. különkiadása, amelyben híres németek szerepelnek és a nyereményt jótékony célra ajánlják fel. A hírességek az eddigi adásokban 24 millió (7,3 milliárd forint) eurót gyűjtöttek össze.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Franz Kafka utolsó szerelme és barátsága kedden az M1-en

Szemző Tibor Vágy, hogy indiánok lehessünk című kísérleti filmje Franz Kafka utolsó szerelmét és életének utolsó évét mutatja be. Tovább olvasom