Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Arany Málna-díj: Adam Sandler 11 jelölést kapott

Ezt több mint kétszerese az egyetlen személy által eddig kapott legtöbb - öt - Arany Málna-díjjelölésnek.
Tizenegy jelölést kapott az áprilisban kiosztásra kerülő anti-Oscar-díjra, az Arany Málna-díjra Adam Sandler, akit nemcsak filmszínészként, hanem producerként és forgatókönyvíróként is jelöltek három filmjéért.

Ezt több mint kétszerese az egyetlen személy által eddig kapott legtöbb - öt - Arany Málna-díjjelölésnek, amelyet Eddie Muprhy tart 2007-es Norbit című filmjéért.

Sandlert felterjesztették többek között a legrosszabb színész díjára a Jack és Jill valamint a Kellékfeleség című filmekben nyújtott alakításáért, utóbbi filmből a legrosszabb színésznő díjára is, valamint a legrosszabb filmpár díjára is ugyanezen filmekben.

Producerként öt - köztük a legrosszabb filmért járó - jelölést kapott a Bucky Larson: született filmcsillag című filmért illetve a Jack és Jillért. Az utóbbi forgatókönyvéért is Arany Málnára jelölték.

A legrosszabb film díjáért versenyez még az Alkonyt - Hajnalhasadás 1. rész, a Trasformers 3. és a Szilveszter éjjel című filmek.

A Jack és Jill egyébként 12 Arany Málna jelölést kapott, a Transformers 3 kilencet, a Hajnalhasadás pedig nyolcat.

Az idei évtől kezdve az Oscar-díjátadó előestéjén hirdetik ki a citromdíj-jelöléseket és április elsején, bolondok napján adják át Los Angelesben.

Az idei Arany Málna-díj jelöltek között több Oscar-díjas is van: Nicolas Cage, akit a legrosszabb színész kategóriában jelöltek a Féktelen harag című filmben nyújtott alakításáért, Al Pacinót is ebben a kategóriában jelölték a Jack and Jillben játszott szerepéért és Bill Condon forgatókönyvíró a Hajnalhasadás című filmért.

Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki díjait. A jelöltek közül szavazással választják ki a díjazottakat, az Egyesült Államokból és 17 másik országból több mint hatszázan szavazhatnak. A díj egy golflabda nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón.

Olvasóink írták

  • 2. Mike3 2012. február 26. 22:04
    „1: transformers? ugyanmár. unalmas cgi szar, lapos seggű nővel. vannak akik nem csak a látványt nézik egy filmben :)

    Sandler jelölései jogosak, annyira rossz színész, hogy a következő transformers főszerepre már eséllyel pályázhat.”
  • 1. racionalitás? 2012. február 26. 16:26
    „a Transformers 3 kilencet,

    ???????????????mi van??????? megnézni 3d-ben és lehet utána elgondolkodni.....volt -e mostanában látványosabb film!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A terhességek harmada végződik abortusszal Európában

1995 és 2003 között az abortuszt 1000 termékeny nőre jutó aránya 35-ről 29 százalékra csökkent.… Tovább olvasom