Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Átvillant a színen a Fehér Ház egere

Kis híján egy rágcsáló vált a főszereplővé Barack Obama elnöknek a Wall Street megregulázásáról tartott csütörtöki fehér házi sajtóértekezletén.
Obama éppen belekezdett nyilatkozatába a Rózsakertben, amikor a jobbja felől egy rágcsáló bukkant elő a bokrok közül és a kamerák kereszttüzében átszaladt az elnöki címeres pódium előtt, hogy ismét eltűnjön a növények között.

Nem derült ki, hogy látta-e Obama a szürke állatkát, az elnök mindenesetre nem reagált a váratlan látogató megjelenésére.

Miután a Fehér Ház ura biztonságban visszatért az ovális irodába, a tudósítók között késhegyre menő vita pattant ki arról, hogy egeret vagy patkányt láttak-e. Voltak olyanok is, akik megesküdtek volna, hogy a színen átvillanó lény egy vakond volt.

Utóbb egy szakértő is bekapcsolódott a polémiába.

"Kizárnám, hogy ez egy patkány volt" - jelentette ki Russell Link biológus, a Washingtoni Állami Egyetem hal- és vadtudományi tanszékének vezetője. - "Ennek az az oka, hogy a farka nem volt olyan hosszú, mint a teste."

Egér a Fehér Házban.

A Fehér Ház kertjében cirkáló állat fotójának tüzetesebb vizsgálata után Link úgy vélekedett, hogy az nem más, mint egy pocok, más néven mezei egér.

Nem most fordult elő először, hogy a Fehér Házban vagy a Rózsakertben rágcsálót láttak.

A múlt héten egy tévéstáb éppen felállította a kameráját, hogy felvegye Obamának a Mexikói-öböl olajkatasztrófájáról teendő nyilatkozatát, amikor egy rágcsálót láttak átsurranni a híres kerten.

A Fehér Ház sajtóterme mögött emellett legalább egyszer észleltek már patkányt, igaz, az azelőtt történt, hogy Bush elnök több millió dolláros felújítást hajtatott végre.

Rágcsálók egyébként is meglehetősen gyakran fordulnak elő Washingtonban. A városi hatóságok időről időre riadót fújnak a patkányok elszaporodása miatt, amikor már túlságosan nagy kupacokban halmozódik fel a szemét.

Washington a Potomac folyó mentén, egy hajdani maláriás mocsár helyén épült fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoperálták a U2 frontemberét

Sürgős operáción esett át Bono, miután a világkörüli turnéra készülő U2 frontembere súlyos… Tovább olvasom