Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Az első millióm története

Ma a Mannaszappan ötletgazdája és a Bátor Tábor Alapítvány megálmodója mesél Máté Krisztának.
Varga Darabos Andrea, a szappantündér. Kiderült, hogy a kisfia érzékeny a babaápolási szerekre, mosószerre, ebből jött az ötlet, hogy maga fejlesszen olyasmit, amitől biztosan nem lesz ekcémás. Ekkor kezdett szappant főzni, otthon, a férjével, kettesben. Mindössze három éve, 2010-ben döntött úgy a család, hogy a szappanból Manna néven saját márkát kezdenek építeni, de a vállalkozás nem beindult, hanem berobbant. Andrea férje is otthagyta a munkáját, a közös céget segített építeni. Aztán a sokféle vegyszermentes szappan után jött a többi kozmetikum. A recepteket maga találja ki, a prototípusokat még mindig otthon, ő készíti, fejleszti, teszteli. A gyárban ma már 100-an dolgoznak, készül itt sószappan, extraszűz olivaolajos, vagy jeges csokoládé szappan, habkrém, virágvízpermet, fürdőgolyó, ajak-és halántékbalzsam, hajszappan, borotvaszappan és testvaj, több mint 250 féle termék, minden a legjobb minőségű, időnként a világ végéről
hozott alapanyagokból.

Több mint 400 ezer rajongójuk van a Facebookon, 100 ezer rendszeres vásárlójuk, kizárólag interneten. Tavaly egy, idén már három termékcsalád kapta meg a Magyar Termék Nagydíjat, ők lettek magyarország második legnépszerűbb boltja. A cég idei tervezett árbevétele 500 millió forint.
Küllői Péter, boldog férj, és három lány apukája. Eredetileg mérnök, aztán befektetési bankár, bankigazgató. Volt már öltönyös fontos ember
Londonban és Budapesten, dolgozott éjjel-nappal, nagyhatalmú emberekkel sok fontos döntést hozott, aztán egyszer csak 2000-ben úgy döntött, hogy elég. Kiszáll a jól felépített életéből, önként feladja addigi nem akármilyen karrierjét, hazaköltözik Londonból, és új életet kezd. Létrehozta a Mosoly Alapítványt, aztán nem sokkal később a Bátor Tábort, ahol daganatos és cukorbeteg, krónikus izületi gyulladásos, vagy hemofíliás gyerekeknek és családjaiknak adnak reményt. Próbálják visszaadni szenvedéseik ellenére az önbizalmukat, a mosolyukat, a gyerekkorukat. Évente 600 gyerek lesz itt boldogabb, na meg több mint 2000 önkéntes, akik a gyerekeket körülveszik.
Küllői Péter amibe csak belevágott, az sikeres lett. Mondják, szerencsés, de szerinte ez nem ilyen egyszerű. Ő azt mondja, a sikerhez, a küzdelem és a szenvedés is elengedhetetlen. Ezt tanulta a testvéreivel együtt a szüleitől, ezt tanítja a gyerekeinek is. Mert jó körülmények között nehezebb valakit megtanítani küzdeni, szenvedni, de megspórolni nem lehet.Sokat utazik, az itthoni elfoglaltságai mellett Paul Newman gyerekeket táboroztató szervezetének is igazgatósági tagja, de legújabb szenvedélyének, a kortárs képzőművészetnek hódolva egyik tagja a négy múzeumból álló Tate csoport kelet európai bizottságának, ahol felfedeznek és megismertetnek arra érdemes képzőművészeket a régióból.

Az első millióm története szerdán 17.30-kor az RTLII-n.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonai sírokat hamisított, letartóztatták

Egy, a kutatásában segédkező férfi állati csontokat ásott el a feltételezett sírhelyeken,… Tovább olvasom