Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Az európai hatóságok vizsgálják a Google adatvédelmi szabályait

Az európai adatvédelmi hatóságok tovább vizsgálják a Google tavaly márciusban elfogadott adatvédelmi szabályait, mert az amerikai internetes cég nem adott megfelelő válaszokat a korábban megfogalmazott aggályokra.
Hétfői bejelentés szerint a hatóságok úgy vélik: "magas szintű kockázatot" jelent, hogy a Google nyomon tudja követni felhasználóinak tevékenységét és adatait szinte valamennyi felületén, beleértve a YouTube videomegosztót és a Gmail levelezőprogramot. A Google tavaly márciusban egyetlen szabályzatban egyesítette a szolgáltatásaira vonatkozó 60 irányelvét, és ennek következtében egy helyre gyűjti össze a különböző termékeiből érkező adatokat. Októberben a 27 uniós tagállam adatvédelmi hatóságai felszólították a Google-t, hogy módosítsa az új szabályait, mert azok nem felelnek meg a közösségi előírásoknak. Arra kérték a céget, hogy világosabban és pontosabban tájékoztassa őket a begyűjtött adatokról, valamint több ajánlást is megfogalmaztak az adatvédelmi szabályok módosítására.

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) bejelentette, hogy a Google a négyhónapos határidő lejártával sem adott megfelelő válaszokat az aggályaikra, és ezért még nyár előtt munkacsoportot hoznak létre az amerikai vállalattal szembeni európai intézkedések összehangolása végett.

Al Verney, a Google szóvivője közölte: mindeddig teljes mértékben együttműködtek a CNIL vizsgálódásaiban, és ez a jövőben is így lesz. Továbbra is úgy vélik, hogy a cég adatvédelmi szabályai megfelelnek az uniós előírásoknak.

Az internetes vállalat szerint a felhasználói adatok egy helyen gyűjtése a hirdetések hatékonyabb testre szabását segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak milliói özönlötték el Hopkinsville-t

Az amerikai kisvárosban tapasztalt jelenség Hitchcock Madarak című filmdrámájához hasonlatos. Tovább olvasom