Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Az ország levesét keresi Fördős Zé, aki saját receptjeit is elárulta

Miért pont leves? - mert a leves a mindennapi egészséges étkezésünk része, számos pozitív élettani hatása van.
Karfiol-krémleves sült fokhagymával, ropogós malac pörccel és garnélával, illetve chilis sütőtök-krémleves tépett csirkével és tökéletes fürjtojással – ezzel a helyszínen lefőzött levesekkel inspirált a Bonduelle két új termékének felhasználására Fördős Zé, aki még trükköket, tippeket is lelkesen megosztott a kóstolóval egybekötött exkluzív termékbevezetőn.

Irányzatoktól függetlenül a leves nagyon népszerű, az én kedvencem Édesanyám gulyáslevese az egyedülálló íz-harmóniája miatt. A csípősebb ízeket kedvelem, a konyhámban mindig kéznél vannak a különböző fűszerek, örömmel kísérletezek, mindig nyitott vagyok az újra. A Bonduelle két új terméke is éppen erre ad lehetőséget – csak a fantáziánkon múlik, hogy mi mindent hozunk ki belőlük. És ami fontos – könnyű velük dolgozni, percek alatt elkészíthetünk egy-egy ízletes fogást. Mindkét termékkel egészségesebbé, színesebbé tehetjük a tányért, az étkezést

– mesélt Zé az előkészületek közben.
A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal bővítette fagyasztott termék-portfólióját. Európa zöldségspecialistájának is minősített márka a krémleves- zöldségkeverékek kategóriában fejlesztett: most már sütőtök és karfiol-krémleves alapot is kínál a fogyasztóknak.

A nagy érdeklődéssel kísért főzés közben kulisszatitkokat is megosztott, mint például: a tökéletes fürj-tojás titka nem más, mint a pontosan betartott 2 perc; ha alufóliában megsütjük a fokhagymát, majd összetörjük, egy illatos-ízletes pépet kapunk, ami az ételeket még finomabbá teszi. Zé ezt be is bizonyította – a pépet két réteg levelestészta közé kente, és omlósra sütötte, majd vékony csíkokra szeletelve a karfiol-krémleves mellé tálalta, hatalmas sikert aratott, ahogy a poblano chilipaprika-pasztája is.

Mindkét leves hamar elfogyott, a nagy érdeklődésre való tekintettel, íme Fördős Zé receptjei, aki most az „Ország Levesét" is keresi a Bonduelle új, nyereményjátékkal egybekötött országos promóciójában.
 


A résztvevőknek bármilyen Bonduelle termék felhasználásával el kell készíteniük a saját leves variációjukat, és a receptet be kell küldeniük az étel fotójával együtt a Nagy Levesválasztó oldalra.

A Fördős Zé vezette zsűri négy héten át kiválasztja a hét öt legjobb receptjét, amelyeket értékes Electrolux nyereményekkel díjaz.

A 20 legjobb recept közül végül közönségszavazás dönt a fődíj, vagyis a 350.000 Ft értékű Electrolux termékcsomag sorsáról.
A receptbeküldés időtartama: 2017. november 6. - december 3. Közönségszavazás: 2017. december 6 - 12.
 


 
És hogy milyen zsűri lesz Fördős Zé?

Természetesen a tőlem megszokott, szigorú zsűri leszek, de Nagy Levesválasztóra fel, ne fogja vissza magát senki, én magam is kíváncsian várom a recepteket, biztos lesz köztük számomra is újdonság. Itt a lehetőség, hogy lefőzzenek engem!

 
Fördős Zé karfiol-krémlevese, fokhagymás ropogóssal, malacpörccel és citrusos garnélával
Hozzávalók (2-3 személyre):
A leveshez:
1 kis fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 kis darab gyömbér reszelve
1 zacskó fagyasztott Bonduelle karfiol-krémleves zöldségkeverék
300 ml víz/alaplé
200 ml tej
só, borsA fokhagymás ropogóshoz:
1 csomag leveles tészta
2 fej fokhagyma
sóA garnélához:
6 db garnéla
olívaolaj
½ narancs leve
½ citrom leve
néhány szem ropogós töpörtyű 

Elsőként a fokhagymákat alufóliára tesszük,  meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk  és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kihűlt, könnyedén ki lehet szedni a krémesre sült fokhagymagerezdeket, amiket egy villával összetörünk, jól megsózzuk és a félbe vágott leveles tésztára kenjük. A tészta másik felével befedjük és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátlapjára fektetjük. Letakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére nehezékként egy másik tepsit teszünk és így tesszük be a 200 fokos sütőbe 20 percre. Vékony csíkokat vágunk belőle. Egy lábasban olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, kicsit megpirítjuk és rászórjuk a fagyasztott karfiol mixet. Felöntjük a vízzel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és botmixerrel krémesre zúzzuk.A töpörtyűt késes aprítóban egészen finomra zúzzuk és félretesszük. A garnélákat forró serpenyőben gyorsan megpirítjuk, rádobunk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és friss narancs és lime lével ízesítjük. Tálalásnál kiszedjük a forró levest, beleállítunk egy csík fokhagymás ropogóst, ráhelyezünk egy garnélát, amit megszórunk a ropogós zúzott töpörtyűvel.

Fördős Zé chilis sütőtök-krémlevese, fűszeres tépett csirkével és tökéletes fürjtojással
Hozzávalók (2-3 személyre)
A chili pasztához:
szárított poblano chili paprika
víz

A leveshez:
1 fej vöröshagyma
1 csomag fagyasztott Bonduelle sütőtök-krémleves zöldségkeverék
2 nagy ek tejföl
400 ml alaplé
1 tk chili pastaA tépett csirkéhez:
1 egész csirkemell filé
1 tk fahéj
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
só, bors
olaj
fürjtojás
1 ek fekete szezámmag 

A csirkemelleket sós vízben 2 óra alatt puhára főzzük, ezután villával könnyedén szálaira tudjuk szedni, majd egy kevés olívaolajon a fűszerekkel együtt jól megpirítjuk és félretesszük. A chili pastához a szárított paprikák magjait eltávolítjuk, forró, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk. Miután megpuhult, késes aprítógépben krémesre zúzzuk. Egy kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sütőtök mixet, sózzuk borsozzuk, adunk hozzá ízlés szerint a chili-pasztából és felöntjük az alap-lével. Mehet bele a tejföl, forralunk rajta egyet és botmixerrel leturmixoljuk. A fürjtojásokat gyöngyözve forró vízbe tesszük és pontosan 2 percig főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálaláskor a levesre halmozunk a tépett csirkéből, megszórjuk fekete szezámmaggal és a félbevágott fürjtojásokat is rátesszük.
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberben a divaté a főszerep a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Novemberben a divaté a főszerep a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
Novemberben is érdemes előbb érkezni a reptérre, ráadásul lesz hová pakolni a szerzeményeket is. Tovább olvasom