Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Az ügyeletes amorózó: Nagy Sándor

Nagy Sándor, a budapesti Madách Színház színésze nemrégiben elkezdett prózai vonalon is dolgozni. Ennek nagyon örül, hiszen végre kiszabadulhat egy kicsit az ügyeletes szépfiú szerepéből.
˝Nagy Sándor, a hódító˝ – a női konferansziék nehezen tudják kihagyni a szójátékot. Legutóbb Peller Anna sem tette, amikor bemutatta a közönségnek vendégét, Nagy Sándort, a Madách Színház musicalszínészét egy szegedi gálaesten.

A 30 éves ifjú amorózó 18 éves kora óta a színháznak él, kapott már komikus és drámai szerepeket, de a fiatal szerelmes férfi karakterében igen népszerű. Láthattuk Raoulként hős vőlegényt játszani, amint Az operaház fantomjában megmenti menyasszonyát a sötét fantomtól. De a félelmetes vámpír, gróf Krolock szerepében is epekedik szerelme, a szépséges Sarah után. A színész nemrégiben elkezdett a prózai vonal felé is kacsingatni. Bevallása szerint ennek nagyon örül, inspirálja, hogy végre kibújhat egy kicsit a macsószerepből, s megmutathatja drámai oldalát is.


– A fiatal szerelmes férfi szerepkört az emberre vagy ráakasztják, vagy nem. Annak örülök, hogy lassan kikerülök ebből a skatulyából. A Spamalot című musicalben például négy szerepet is játszom, de a karakterek nem szerelmes fiatalemberek. A Jutalomjátékban alakított fiú sem éppen macsó. A Sors bolondjaiban sem ez a karakter döntő jellemvonása, Jay Morrison sokkal inkább komikus figura és nem szépfiú.

Számomra a humor nagyon fontos az életben, ha hiányzik, akkor semmi sincsen – mondta Nagy Sándor, aki ehhez a való életben is komolyan tartja magát. Bevallása szerint öniróniával is bőven rendelkezik. – Meg kell tanulnia az embernek a saját nyomorúságán is nevetni, nem szabad semmit sem túl komolyan venni, főleg magunkat nem – mondta.


Saját szólólemezén munkálkodik – amelyen feldolgozások és új szerzemények lesznek –, ebben szeretné megmutatni vitalitását, saját stílusát a művész, aki egyébként eredetileg orvosnak készült. Először sebésznek, majd nőgyógyásznak, de a középiskolai évek alatt teljesen véletlenül belecsöppent egy színtársulatba, a Doktorock kisvárdai amatőr társulatába, majd jött a zene és a színház. Tizennyolc évesen felvételt nyert a Toldy Mária Musical Stúdióba, ahol az éneklés mellett már a színészmesterség világába is belekóstolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ravi Shankar szitárművész 90 éves

Április 7-én lesz kilencven éves Ravi Shankar szitárművész, aki világszerte tömegekkel ismertette és szerettette meg a hagyományos indiai muzsikát. Tovább olvasom