Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az USA összes Ivy League-egyetemére felvettek egy diákot

A fiúnak május 1-jéig van ideje eldönteni, hogy a Princeton, a Yale, a Brown, a Columbia, a Cornell, a Dartmouth, a Harvard vagy a Pennsylvania Egyetemen folytatja-e tovább a tanulmányait.
Az Egyesült Államok nyolc elit egyetemét tömörítő Ivy League (Borostyán Liga) szövetség összes intézményébe felvételt nyert egy 17 éves, nigériai származású, Long Island-i diák.

"Teljesen megdöbbentem, valósággal sokkolt a dolog" - mondta Harold Ekeh, aki 13 felsőoktatási intézményhez adta be jelentkezését, remélve, ezzel növeli az esélyeit arra, hogy legalább egy jó iskolába bekerüljön. A terv bevált, a Long Island-i tinédzsert az összes megjelölt intézménybe felvették.

A fiúnak május 1-jéig van ideje eldönteni, hogy a Borostyán Ligások közül a Princeton, a Yale, a Brown, a Columbia, a Cornell, a Dartmouth, a Harvard vagy a Pennsylvania Egyetemen folytatja-e tovább a tanulmányait, vagy a szintén megjelölt Johns Hopkins Egyetemet, a Massachusettsi Műszaki Egyetemet (MIT), a New York-i Egyetemet (NYU), a Stony Brook Egyetemet vagy a Vanderbilt Egyetemet választja inkább.

"Nagyon büszkék vagyunk rá" - mondta Harold édesanyja. "A kemény munka, az elszántság és a hit juttatta őt oda, ahol most van" - tette hozzá az asszony. A Nigériában született fiú 8 évesen érkezett családjával az Egyesült Államokba.

Az elmúlt években ő a második Long Island-i diák, akit a Borostyán Liga mindegyik intézményébe felvettek. A ghánai származású Kwasi Enin, akinek tavaly kellett választania az Egyesült Államok nyolc elit egyeteme közül, végül a Yale mellett döntött.

Az idegsebésznek készülő Harold maga is hajlik a Yale felé. Döntését valószínűleg egy sajtótájékoztatón fogja bejelenteni a hónap vége felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hívta anyának, ezért ölte meg Laurát

Nem szólította anyának, ezért ölte meg a nyolc éves Laurát egy tatai panzióban Á. Anikó. Szerdán… Tovább olvasom