Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Azt hitték meghalt, 16 év után megtalálták hajléktalanként

Egy ausztrál férfiról hosszú éveken keresztül semmi információja nem volt a családjának. Nem rég azonban a brit rendőrség letartóztatott egy alvó hajléktalant, akiről kiderült, hogy azonos lehet a már holtnak hitt Douglasszel.
Jason Ronald Douglas éveken kersztül az Egyesült Királyságban élt. Mivel a családtagjai Ausztráliában laktak, az egyetlen közeli rokona a nagybátyja volt. Az idős férfi azonban 1999-ben elhunyt szívroham következtében, így Douglas egyedül maradt a szigetországban. A családjával utoljára a nagybácsi temetésén találkoztak, ezek után pedig csak annyit tudtak róla, hogy különböző ismerősöknél lakik Angliában. Douglas és a családja között lévő kapcsolat 2000-ben végleg megszakadt. A húga ekkor úgy gondolta, hogy a bátyját annyira lesújtotta a közeli rokon halála, hogy talán ő is elhunyt. 

Viszont a reményt mégsem adták fel, de mivel a családban senki nem volt brit állampolgár, nem tudták benyújtani az eltűnt személyek utáni keresési kérvényt a brit rendőrségnél. Az ausztrál hatóságok sikertelenül keresték a férfit, nem rég azonban mégis úgy tűnt, hogy van remény arra, hogy a Douglas még mindig él. Ugyan a brit rendőrség elutasította a család kérvényét, a férfi húga nem adta fel. Így mikor Angliában letartóztattak egy hajléktalant, a hatóságok rögtön szóltak a családnak, hogy talán ez lehet az a férfi, akit 16 éve sikertelenül keresnek. 

Miután a családnak sikerült felvennie a kapcsolatot Jason Ronald Douglasszel, kiderült, hogy több, mint egy évtizedig hajléktalanként élt. Az iratait még a 2000-es évek elején ellopták, így semmi esélye nem volt arra, hogy munkát vállaljon. A férfi 16 éven keresztül kisebb bolti lopásokból és kéregetésekből tartotta fenn magát. 

A család most hálálkodik a brit rendőrségnek, és gyűjtést szerveztek, hogy Douglas haza tudjon utazni Ausztráliába.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pierce Brosnan katonának állt

Pierce Brosnan katonának állt
Pierce Brosnan amerikai katonát alakít A folyón át a fák közé című Hemingway-regényből készülő filmben. Tovább olvasom