Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Babát vár Erős Antónia

Első gyermekét várja Erős Antónia. Az RTL Klub híradójának 38 éves műsorvezetője már öt hónapos terhes.
Régóta vágyott egy babára, de "viszonylag későn jutott el odáig, hogy a család számára megfelelő körülményeket biztosítson" - mondta a Blikknek. A műsorvezető beszélt arról is: tisztában van azzal, hogy a gyerek örökölheti cukorbetegségét (tudósok szerint erre 40 százalék az esély); ennek ellenére döntött a gyermekvállalás mellett. Antónia még nem döntötte el, hogy meddig marad otthon a babával, de azt mondja: egy éven belül szeretne visszatérni a képernyőre.

Olvasóink írták

 • 7. allegro 2009. március 27. 09:37
  „Lassan én is ennyi dős leszek, a biztos egzisztencia igen messze, amikor ma éppen arról értesített a bankom, hogy nem tudja leemelni a pénzt a hiteltörlesztéshez.
  Dolgozom lassan két évtizede, és az idő alatt keresetem minimum felét tandíjakra költhettem.
  Hála az ingyenes tömegoktatásnak!
  Nekünk még nem adatott meg, és velük párhuzamban sem!
  A ma ingyen diplomához jutók szülhetnek gondtalanul, amennyit csak akarnak, lesz rá idejük is, nem munka mellett szerzik diplomáikat, lesz rá pénzük is, összes keresetüket is rákölthetik, és még hitelbe se nagyon kell vágni magukat taníttatásukért.
  Mire vállalnék gyereket? Azzal együtt hogy már eközben el is felejtettem milyen az pasival lenni - anélkül meg nehéz összehozni.
  Ugyanakkor éppúgy távol áll tőlem az, hogy "vénecskének" érezzem magam legszebb virágkoromban!
  Nagymama sem állna rendelkezésre...igen régóta.
  A sok küzdelem árán - senki nem tett sehova - elért viszonylag biztos munkahelyem nem is adnám én sem, főleg, hogy szeretem is, azzal együtt, hogy egyenlő lenne az éhenhalással - persze, rávarrhatnám magam egy jól kereső pasira, és mit érdekelne a munka meg a pénz, ha van aki biztosít mindent, akkor én is egészen másképpen beszélhetnék. Ha nincs semmihez se különösebb tehetsége az embernek, minthogy gyereket vállaljon, ám tegye, de akiben van, az szeretné is azt felszínre hozni és kibontakoztatni mindent, maradéktalanul.
  Talentumokat kaptunk mindannyian - már a Bibliában is írva vagyon - ki minél többet kapott annál többel kell elszámolnia, hogyan hasznosította. Aki többet kapott, annak többel kell elszámolnia, és hogy ezt hogyan s miképpen és milyen időbeosztással tudja megtenni, arról jobb ha nem ítélkezik az, aki nincs a helyzetében, mert az ítélet visszaszáll.”
 • 6. joy 2009. március 26. 14:41
  „[5]No.6-Sy!

  Nincs igazad.
  Egy tudatos ember nem úgy szaporodik, mint a nyulak, hanem ,egteremti családjának az általa kívánatosnak tartott körülményeket, és utána vállalkozik rá.
  Az viszont igaz, hogy egy picikét előbb is rászán6tta volna magát, de 38 évesen ma már nem okoz különösebb egészségi problémát az első gyerek vállalása!

  Nagyarccal kinyilatkoztatást tenni a gyereknevelésről olyannak, aki nem teszi, könnyű!
  Sok esetben bebizonyosodott már, hogy mennyire fellengzős, hamis állítás, hogy maradjon otthun az anyuka a gyerekkel, és csak hosszú évek múlva menjen vissza, a munka "megvár".
  Nem, hazugság!
  A munka senkit nem vár meg, az élet eszméletlen sebességgel rohan tovább, aki hosszú ideig otthun marad, kiesik mindenből, nem csak a médiában, de szinte minden munkahelyen! Pokplian súlyos hátrányba kerül a folyamatosan dolgozókkal zemben.
  És akkor még nem is beszéltünk, a közösséghez nem szokott gyerek súlyos beilleszkedési problémáiról, szenvedéseiről, ami sok esetben csak évek múlva jelentkezik! Akkor persze mindenki a pedagógusokat szidja, eszébe sem jut, hogy a szülő maga a vétkes!”
 • 5. No.6-Sy 2009. március 26. 11:19
  „Igaz, hogy magánügy az is, hogy babát vár, meg az is, hogy cukorbeteg, nem beszélve arról, hogy hány éves vagy hogy mekkora a lábmérete, de ha már közüggyé tétetett, akkor leírom a véleményemet ezzel kapcsolatban. Ugyanis Erős Antónia nem az egyetlen nő kis hazánkban, aki felelős embernek tűnik, ennek ellenére hülyeséget csinál. Miután azonban prominens ember, reflektorfényben, sok ember számára egyfajta követendő pládául szolgálhat. Ezért nagyobb az ilyen ember felelőssége az egyszerű átlagemberénél.

  Azt gondolom, hogy 38 évesen kissé vénecske az elős gyermekéhez, emellett cukorbeteg is, elég nagy kockázatnak teszi úgy magát, mint a gyermekét. Ha annyira gyereket akar, ő tudja, hogy mit miért vállal és mely tettének mi a következménye. Felnőtt ember.

  Az ami zavar, nem csak nála zavar, de az olyan embernél látszik jobban, mint amilyen pozícióban ő van. "Két projekt között leszülni" egy gyereket, aztán lerúgni azt alig egyévesen, nagyon szemét dolog. Kevéssé az, ha legalább az anyát helyettesítheti egy melegszívű, kedves, érzelmileg stabil dada vagy pesztra vagy tudomisén minek hívják őket manapság. Ha tudnák azok nők, akik azt se tudják, hogy anyunak feleljenek-e meg a szüléssel, vagy apunak a munka frontján, hogy mekkora, szinte jóvátehetetlen károkat okoznak a gyermeküknek érzelmileg azzal, hogy elhagyják, a fejüket vernék a falba, semhogy megtegyék ezt. Már ha van bennük szeretetet és nem csak önzés vagy bárkinek való megfelelési kényszer.

  A munka megvár - akkor is, ha nagy a munkanélküliség, akkor is, ha a média gyorsan felejt. De egy kisgyerek lelkét csak egyszer kell tönkretenni, egy életre készen is van. És bár a pszichiátria ma soha nem látott csodákra képes, az az ember, akit elhagyott az anyja kicsiként, nagyon sokat tud szenvedni.”
 • 4. IVY 2009. március 26. 08:21
  „Jaja, de még is van benne valami.....
  (Ha nem feltétlen a női ösztönöket és a bio. órát emlegetjük állandóan...)”
 • 3. trixi11 2009. március 25. 18:51
  „Ha mindenki azt az egzisztenciát szeretné kivárni gyermeke születéséig, ami Antóniának megadatott, valószínűleg nem sokan szülnének!”
 • 2. Zs 2009. március 25. 17:58
  „Azért picit túlzás a "biztos háttér" kivárása asszem... (márminthogy eddig kelett várnia)”
 • 1. IVY 2009. március 25. 13:00
  „Okos nő.
  Követendő példa sok magyar nő számára.
  Addig ne szüljön gyereket, amíg biztos hátteret nem tud alakítani ahhoz, hogy fel is tudja nevelni azt a gyereket.
  20 m2-es komfort nélkülli albérlet, putri, több generáció egymás hegyén-hátán.....
  Ide szülni esetenként 4-5 gyermeket......?
  Manapság sajnos ez a helyzet Magyarországon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ártalmas a szülés közbeni falatozás

Az orvosok régóta vitatkoztak azon, hogy van-e kockázata a vajúdás alatti evésnek. Tovább olvasom