Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Barbra Streisand hangja 70 évesen is szárnyalt brooklyni koncertjén

Barbra Streisand hangja 70 évesen is szárnyalt a szülőhelyén, Brooklynban adott csütörtök esti koncertjén - méltatták a kritikusok.
A Vissza Brooklynba című koncertsorozat második show-ján Streisand csaknem három órán át énekelt az új, 19 ezer férőhelyes arénában, miután "Végre hazatértem!" felkiáltással belevágott a koncertbe.

Az ötvennél több tagot számláló zenekar kíséretében fellépő énekesnő felidézte rajongóinak brooklyni emlékeit és zsidó hátterét, beszélt arról, hogy 8 éves volt, amikor utoljára Brooklynban énekelt, mégpedig valakinek a verandáján.

"Elhagytam Brooklynt, hogy az álmaimat kövessem, de Brooklyn soha nem hagyott el teljesen" - vallotta a közönségnek, amelynek soraiban olyan sztárok foglaltak helyet, mint a színész Michael Douglas és a zenész Sting. "Nagyon örülök, hogy itt születtem és nőttem fel" - tette hozzá.

Streisand több dalt is énekelt a brooklyni születésű Alan és Marilyn Bergman szerzőpárostól, köztük a Nice 'n' Easy-t és egy szerelmesdalt az 1983-as Yentl című filmjéből.


Miközben többször is kosztümöt cserélt, vicces anekdotákkal szórakoztatta a közönséget és bemutatta a színpadon a tizenéves olasz tenorcsapatot, az Il Volót, Chris Botti trombitást és nem utolsó sorban a fiát, Jason Gouldot. Ajánlott dalt Donna Summernek, Jule Styne zeneszerzőnek és az augusztusban elhunyt Marvin Hamlischnek.

A koncert vége felé Streisand megkérte a közönséget, hogy vegyék komolyan a környezetet, valamint a közelgő amerikai választásokat. Emlékeztetett arra is, hogy egy Central Parkban megrendezett 1967-es koncert után 27 éven át nem énekelt. "Ha valamit megtanultam, az az, hogy +soha ne mondd, hogy soha+ és nincs vége addig, amíg a kövér hölgy énekel - én pedig nem vagyok kövér" - mondta, majd búcsúzóul még két dalt elénekelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar alkotások a rangos Varsói Filmfesztiválon

Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című rendezése az elsőfilmes válogatásban versenyez, Matusik… Tovább olvasom