Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Bárdosi Sándor rosszul lett Besenyei Péter manővereitől

Bárdosi Sándor rosszul lett Besenyei Péter manővereitől
A világbajnok birkózó biztosra vette, hogy nem fog ki rajta egy pár manőver, azonban Besenyei Péter bebizonyította, a levegőben ő az úr.
Hétfőn Besenyei Péter volt a 103.9 Sláger FM vendége, aki a közelgő Air Race versenyről valamint eddigi karrierjéről mesélt a Sláger Reggel műsorvezetőinek, azaz Pordán Petrának, Abaházi Csabának, Növényi Norbertnek és Bárdosi Sándornak. Közülük az utóbbi felvetette, szerinte jó érzéke van a repülők vezetéséhez és úgy gondolja a manőverek, de akár még egy kisgép földre segítése se fogna ki rajta. Szavait hallva Besenyei Péter, aki igazi pilótalegendának számít úgy gondolta szaván fogja az egykori birkózót.

- Sanyi annyit mondogatta, hogy szerinte rajta nem fogna ki a repülés, hogy kellően felpiszkált. Ennek csak úgy járhatunk utána, ha eljön velem egy körre repülni - mondta a pilóta, akinek felajánlására még nagyon bátran mondott igent Bárdosi. A repülés meg is történt, melyet mindvégig élőben közvetített Bárdosi, a mosoly pedig fokozatosan olvadt le az arcáról. A felemelkedéskor még azt hitte, könnyen átvészeli mindezt, ám az első manőver után egyre félszegebbé vált a hangja és gyakran csak jajgatást és felhördülést lehetett tőle hallani.

Egészen addig, amíg be nem vallotta, kezd rosszul lenni.

- Azért most már kezdem érezni, hogy a reggel elfogyasztott szendvics feljebb jött. Levert a víz is, de baromira élvezem, nagyon király - mondta a Sláger Reggel műsorvezetője repülés közben.

Besenyei Péter a hajmeresztő manővereket követően arra is biztosított lehetőséget Bárdosinak, hogy átvegye a gép irányítását.

- Nem tudom mi lett volna, ha Péter nincs ott. Még oldalra se mertem nézni, annyira izgultam, mikor a botkormány irányítását rám bízta - mondta Bárdosi, aki földet érésekor igencsak küzdött az elemekkel.

- Sándor hősiesen helyt állt, de ismét megerősítést nyert: a repülést nem az bírja jól, akinek kiváló a fizikuma, ez nem csak attól függ. Ezt meg kell szokni, a testre ható erőket, a légzéstechnikát. Ez egy tanulási folyamat - mondta a pilóta, akinek szavait csak megerősíteni tudta Bárdosi.

- Fantasztikus élmény volt és nagyon hálás vagyok Besenyei Péternek, hogy mindezt lehetővé tette. Még mindig sápadt vagyok, felkavarodott a gyomrom, leizzadtam és azt hiszem időbe telik még, mire ezt kiheverem és jól leszek - mondta Bárdosi a repülést követően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös csalók ellen segít védekezni a Telenor - Íme, a 6 legelterjedtebb átverési forma és az ellenük való védekezés

Trükkös csalók ellen segít védekezni a Telenor - Íme, a 6 legelterjedtebb átverési forma és az ellenük való védekezés
A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az… Tovább olvasom