Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Bardot, Belmondo és Delon együtt kéri a bikaviadalok betiltását

Közös levélben kérte a francia alkotmánytanácstól a bikaviadalok franciaországi betiltását a gallok három színészóriása, Brigitte Bardot, Jean-Paul Belmondo és Alain Delon.
Jelenleg a francia területek 90 százalékán tilos bikaviadalokat tartani - bűncselekménynek számít, amely 30 ezer euróig terjedő pénzbírságot és akár kétévi szabadságvesztést von maga után -, a három filmcsillag azonban úgy véli, a tilalmat Franciaország egészére ki kellene terjeszteni. "A spanyol bikaviadal nem része a francia kultúrának és örökségnek" - írták levelükben.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot

Bardot, Belmondo és Delon szerint perverz és mélyen megdöbbentő dolog a látványosság szintjére emelni ezt a kegyetlenséget és bestialitást, valamint élvezni az ebből származó szenvedést és halált.

Az alkotmánytanács - a legfőbb jogi szerv - pénteken dönt egy tavaly született beadványról, amelyben az ellen tiltakoztak, hogy az előző kormány az ország kulturális örökségének részévé nyilvánította a bikaviadalokat.

Az erről szóló törvény engedélyezi a bikaviadalokat azokon a helyeken Franciaországban, ahol annak nagy hagyománya van.

A bikaviadalok védelmezői szeretnék, ha ez továbbra is így maradna. Akad támogatójuk a jelenlegi kormányban is: Manuel Valls, a spanyol származású belügyminiszter jelezte, hogy pártolja a hagyomány megőrzését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukiság: juhászkutya cumisüvegből eteti a bárányt

Amikor egy bárány éhes, akkor jön Jess. Pedig Jess nem is az anyukája a kis báránynak, sőt, még csak… Tovább olvasom