Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Bear Grylls: kiút a pokolból, dupla résszel 22 órakor a Discovery Channel műsorán

Mindenki kedvenc bogárevő túlélője, Bear Grylls két év kihagyás után visszatér a csatornához vadonatúj műsorával. A műsor premierje október 3-án, este 22 órakor lesz a Discovery Channelen.
Bear Grylls a 21. század modern vívmányaira fittyet hányó, a legzordabb vadonban és a jég hátán is megélő kalandor, nézők millióit hódította meg a képernyőn keresztül. Nevét és extrém húzásait még azok is ismerik, akik nem rajonganak a hasonló műsorokért.

Túlélési ismereteit – melyet a tévénézők nagy örömére rendszeresen be is vet a vadonban – a brit különleges alakulat, az SAS kötelekében eltöltött három év alatt szerezte. 23 évesen, a legfiatalabb britként hódította meg a Mount Everestet. Innen jutott el a televíziózásig, ahol szintén csúcsra tört: Emmy-díjra jelölt és itthon is vetített sorozata, A túlélés törvényei több mint egymilliárd nézőhöz jutott el.

A mondás szerint az élet a legjobb forgatókönyvíró, és erről Bear októberi műsorában bárki meggyőződhet. A Bear Grylls: kiút a pokolból ugyanis a legbarátságtalanabb vidékeken ragadt hétköznapi emberek valódi történeteit mutatja be. A műsorban maguk a túlélők mesélik el élethalálharcuk körülményeit a bajba jutástól a csodával határos megmenekülésig.Eközben Bear Grylls veszélyes szerepjátékot űz, mert újrajátssza a megtörtént eseteket. Minden bemutatott történet helyszíne másfajta kihívást jelent, de a túlélés összetevői mindenhol ugyanazok: ivóvíz, menedék, meleg élelem és sikeres tájékozódás. Ezek biztosítására a megtörtént esetek túlélői találékony trükkökhöz folyamodtak – kígyóvért ittak folyadékként, óriáspókot ettek vagy saját vizeletükkel melegítették magukat.

Bear a történetekhez hozzáfűzi saját tanácsait, és lépésről lépésre bemutatja, milyen hibákat követtek el a kényszer szülte hősök, és minek köszönhetik életüket. Legyen szó lavináról, homokviharról vagy örvénylő folyóról, Bear Grylls mindent bemutat, rekonstruál – pont úgy, ahogy a túlélők átélték azt.

Kedvenc hősünk még egy újdonsággal szolgál rajongóinak. Bear Grylls: túlélőpróba címmel vetélkedő indul, melyben kétfős csapatok versenyeznek egymással Új-Zéland érintetlen, gyönyörű, változatos és ezerféle veszélyt rejtő tájain – erdőkben, meredek hegyeken, jéghideg folyókon és csúszós gleccserszakadékokon.

Három fő szabályt kell szem előtt tartaniuk a kihívások teljesítése során: túl kell élniük a vadont, csapatként kell boldogulniuk, és el kell kerülniük a kiesést. Bear minden héten hazaküld egy csapatot, míg végül csak a legjobb, legbátrabb, legtalálékonyabb csapat maradhat, aki képes túlélni a vad természetet. A nyertes csapat félmillió dollárral lesz gazdagabb, ami talán kárpótolja őket a többhetes szenvedésekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Microsoft: jól halad a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás

Miskolcon nemsokára elindul a digitális otthon program, és a nemzeti közoktatási portál megvalósítása kapcsán is megjelent már az első pályázat. Tovább olvasom