Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe Boggie

Csemer Boglárka az elődöntőben tizedikként lépett színpadra. A magyar versenyző könnyen vette a selejtező akadályait, és jutott be a szombati döntőbe.

Csemer Boglárka az elődöntőben tizedikként lépett színpadra. A magyar versenyző könnyen vette a selejtező akadályait, és jutott be a szombati döntőbe.

A 60. Eurovíziós Dalverseny első elődöntője Bécsben. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Nem szoktunk jól szerepelni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Néha vannak kiugró eredményeink, de leginkább nem megy nekünk a versenyen.

Ez a 14. szereplésünk az Eurovízión, és a legjobb eredményünk eddig egy 4. hely volt, a legrosszabb pedig egy 24. helyezés volt.

Tavaly Kállay-Saunders András képviselte hazánkat, idén Boggie nyerte A Dalt, így ő indulhat Bécsben. Az énekesnő első dala nemzetközi karriert futott be, írtak róla mindenhol.

A Mirror is ír Csemer Boglárka Eurovíziós esélyeiről, és ők nincsenek elragadtatva a versenydaltól. Azt írják, hogy a magyar Katie Melua nem kerékpárokról énekel már, hanem valami fontos témáról, de azt is nagyon visszataszítónak látják.

"Ez egy olyan dal, amitól elővenném az öngyújtót, és felgyújtanám a saját fülemet, mert az is jobb, mint ezt a számot hallgatni" - írják.

Illetve azt is írják, hogy fontos dolog, hogy beszéljünk a háborúról, de még jobb lenne, ha a hallgató nem esne kómába a dal felénél. Vicceskedve megkérdezik, hogy mi a jobb, ha megnyered a háborút, vagy ha elaltatod az ellenségedet.

Mit gondol, hogy sikerül Boggie-nak a verseny?
 

Boggie bízik a továbbjutásban

 


Nagyon bízik a továbbjutásban Csemer Boglárka Boggie, aki Magyarországot képviseli Wars For Nothing című dalával az Eurovíziós Dalfesztiválon, és a kedd esti első elődöntőben lép színpadra a bécsi Stadthalléban.

A kedd délutáni főpróbán a közönség nagyon jól fogadta a magyar produkciót, a Wars For Nothing kapta az egyik legtöbb tapsot a közönségtől.

A főpróba után Boggie az MTI-nek hangsúlyozta, hogy mindent megtesz a továbbjutásért, de mint mondta: "Ha ugyanígy előadjuk, akkor már elégedett leszek az eredménytől függetlenül. Ha döntőbe jutunk, ha nem, én úgy jövök le a színpadról, hogy mindent megtettünk, amit meg kellett".

Hozzátette, hogy az Eurovíziós Dalverseny mentális megmérettetés is, arról is szól, hogy "ki bírja jobban a strapát". Boggie szerit meg kell tartaniuk az eddigi magabiztosságot.
 Kiemelte, hogy minden eddigi próbán hozták a színvonalat, mindig egyre jobb lett a produkció. "Lehet, hogy ez kívülről nem látszik, de mi belülről érezzük, hogy most jobb volt, mindig valamiben fejlődik a dolog. Nagyon jó, hogy itt vagyunk már második hete, túl vagyunk már sok próbán, ez is még jobban összekovácsolja a társaságot, még jobban egymásra tudunk hangolódni" – fogalmazott.

Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal esetleges jó szereplése azt jelentené, hogy Magyarország egymás után ötödször tudna döntőbe jutni a versenyen. Az esti elődöntő 16 fellépője közül egyébként tíz jut a szombati döntőbe.

A nemzeti zsűrik már hétfő este, a keddi első elődöntő főpróbáján titkosan pontozták az előadókat, ez adja a produkciókra adott voksok egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: az esti elődöntőben (ahogy majd a csütörtökiben és a szombati döntőben is) a képernyők előtt ülők az utolsó dal elhangzását követő 15 percben küldhetnek szavazatot az előadókra a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. A zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte.

Kedden elsőként a Moldovát képviselő énekes lép színpadra, őt az örmény, a belga, a holland, a finn, a görög, az észt, a macedón és a szerb versenyző követi. Ezután következik a bécsi Stadthalle színpadán Csemer Boglárka Boggie. Őt a fehérorosz, az orosz, a dán, az albán, a román, végül a grúz versenyző követi. A Wars For Nothing szerzője az előadó mellett Sebestyén Áron és a szövegíró Bori Sára Heléne.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyt idén azért tartják az osztrák fővárosban, mert tavaly Koppenhágában Conchita Wurst osztrák énekes győzött Rise Like A Phoenix című dalával.

A tavalyi koppenhágai versenyhez képest a résztvevő országok száma hárommal több, 40. A tavaly induló Ukrajna távol marad, ott van viszont a mezőnyben a múlt évben hiányzó Szerbia és Ciprus, Csehország hat év után tér vissza, Ausztrália pedig az Eurovízió történetében először szerepelhet, tekintettel a jubileumi rendezvényre és a verseny hatalmas népszerűségére a távoli kontinensen.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sam Smith sikeres hangszálműtéten esett át

A kórház szakvéleménye szerint Smith állapotát a hangszálak instabil erei okozták, amelyek… Tovább olvasom