Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Bezárja moszkvai éttermét a francia sztárszakács

A Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.
Bezárja moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, a Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.

Pierre Gagnaire, a molekuláris gasztronómia egyik úttörője, akinek párizsi étterme 1998 óta rendszeresen három Michelin-csillagot érdemel ki, 2010-ben nyitott éttermet az orosz fővárosban lévő szállodában. Ötévnyi együttműködés után a Le Menus bezár, mert március végén lejár a szerződése - jelentették be a Lotte hotel illetékesei.

A Vedomosztyi orosz folyóirat szerint azonban az étterem az Oroszországot sújtó embargó áldozata, amelyet a Nyugat az ukrán válság miatt alkalmaz Moszkvával szemben. Számos étel alapanyaga ugyanis importból származik.

Pierre Gagnaire, aki 11 neves éttermet irányít Európában és az Egyesült Államokban, azon a híres nagy nyugati séfek közé tartozott, akik megpróbálták kihasználni a gazdasági fellendülés lehetőségeit az elmúlt tíz évben Oroszországban. Hélene Darroze, a Michelin-csillagos párizsi Hélene Darroze, és a két Michelin-csillagos londoni Connaught éttermek tulajdonosa 2010-ben nyitott éttermet az orosz fővárosban.

Számosan kényszerültek azóta a roló lehúzására: a moszkvai Ritz Carlton hotelben megszűnt a Heinz Winkler német szakács irányította Le Jeroboam étterem. A Koumir nevű étterem, amely Michel Troisgros három Michelin-csillagos sztárszakács franciaországi éttermének moszkvai vállalkozása volt, szintén megszűnt.

A Lotte hotel illetései közölték, hogy a Les Menus helyén egy éttermet akarnak egy világszerte ismert séffel az élen, aki modern európai konyhát fog vezetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesítette a maratoni távot a Marson az Opportunity

Az amerikai robot 2004-es landolása óta 42,1 kilométert haladt a vörös bolygón. Tovább olvasom