Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Bill és Melinda Gates Bambi-díjat kap

A házaspár a társadalmi szerepvállalásáért, a szegénység ellen vívott harcáért kapja a német média Oscarjaként emlegetett elismerést.
A Microsoft-alapító Bill Gatest és feleségét, Melindát is kitüntetik idén a Bambi-díjjal, a német média Oscarjaként emlegetett elismeréssel.

Millennium kategóriában társadalmi szerepvállalásáért, a szegénység ellen vívott harcáért kapja a házaspár az elismerést.

"Bill és Melinda Gates célul tűzték ki, hogy a világot jobb hellyé tegyék. Szívügyükké vált a legszegényebbeken való segítés és az AIDS, a malária és a tuberkulózis halálos fenyegetése elleni harc" - indokolta döntését a díjat odaítélő zsűri.

Bill és Melinda Gates
Bill és Melinda Gates

A Hubert Burda Media közlése szerint Bill Gates november 14-én személyesen veszi át a díjat Berlinben. A Bambi-díj a legrégebbi német médiadíj, amelyet 1948 óta ítél oda a Burda Kiadó a legkülönbözőbb kategóriákban. A Bambi első kitüntetettje Rökk Marika magyar származású primadonna és filmszínésznő volt, és a legenda szerint az ő kislánya nevezte el az őzet ábrázoló díjat Bambinak Felix Salten mesekönyvének címszereplője alapján.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány eddig száz országban több mint 28 milliárd dollárt invesztált segélyprogramokba.

Olvasóink írták

  • 1. sigsig 2013. november 01. 09:35
    „Jobbá persze...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatalok tizede él csak párkapcsolatban

Érzékelik saját generációjuk problémáit, de nem tesznek semmit a változásért, egyre nő bennük a kilátástalanság érzése. Tovább olvasom