Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Brutális rekord a Brutális fizikával

A Spektrum csatorna októberi saját gyártású műsora a televízió idei legjobb eredményét hozta.
A Brutális fizika közönségaránya október 12-én szombaton délután a kereskedelmi szempontból fontos 18-49-es korcsoportban a csatornaátlag négyszerese volt, és megduplázta a hétvégi átlagos eredményeket. A 3,2 százalékos közönségarány a műsor idején a Spektrumot a televíziók rangsorában a hatodik helyre emelte az október 12-i szombati napon, az RTL Klub, a Cool, a TV2, az M1 és a Viasat3 mögött.

A Brutális fizika október 19-én szombaton 16:00 órakor folytatódik. Benne robbannak a hordók, durrannak az üvegek, és jönnek a vakmerő fizikahallgatók. A Brutális fizika harmadik adása a lökéshullámokkal foglalkozik, és a csapat most is kitesz magáért, hogy látványossá tegye a fizikai jelenségeket.


A Brutális Fizika című sorozat az alapvető fizikai jelenséget vizsgálja, és október négy szombatján látható a Spektrumon. A műsor főszereplője, Härtlein Károly a sebesség, az erőkar, a lökéshullámok és a nyomás témaköreit veszi végig.

Olyan látványos kísérleteket mutat be, amelyek pofonegyszerűen és látványosan bizonyítják a fizika törvényszerűségeit. Härtlein Károly évek óta tart ilyen bemutatókat egyetemistáknak és középiskolásoknak, előadásait mindig élvezettel csodálják. A sorozat másik kulcsfigurája Vályi István, a Totalcar internetes autós magazin munkatársa. Vályi István végigvezeti a nézőt a kísérletek teljes folyamatán, és a hétköznapi ember fizikatudását segítségül hívva a laikus érdeklődőket képviseli a műsorban.,

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefutotta a maratoni távot egy izomsorvadásban szenvedő férfi

A 38 éves férfit több százan várták a célban. Tovább olvasom