Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

ByeAlex koncertekkel készülne Malmőre

Sok próbát és koncertet tervez ByeAlex a májusi malmői Eurovíziós Dalfesztivál előtt. A dalszerző-énekes, aki szombaton megnyerte A Dal című magyar válogatóversenyt a Kedvesem című dallal, hétfőn azt mondta, hogy a produkció őszintesége hozta meg sikert számára.
"Amikor a menedzsmentem benevezett A Dalba, úgy éreztem, még nem biztos, hogy készen állok a feladatra, hiszen nem volt megfelelő színpadi tapasztalatom. A közönség szerintem végül a produkció őszinteségét díjazta" - fogalmazott ByeAlex (Márta Alex) a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Kitért arra, hogy a döntő óta rengeteg felkérést kapott, de egyelőre nem döntötte el, milyen helyeken fog fellépni. Hozzátette: szeretne klubokban játszani a fővárosban és vidéken egyaránt.

Kérdésekre válaszolva az énekes arról is beszélt, hogy nyolcórás állásban újságíróként dolgozik, korábban zenei témájú cikkeket írt, jelenleg egy tetoválással foglalkozó magazinnál szerkesztő. Elmondta, hogy a szombati győzelem következményeitől, a tömegesen érkező és különböző előjelű internetes reakcióktól egyelőre igyekszik távol tartani magát, akárcsak a bulvársajtó általa nem kedvelt hatásaitól.

A 28 éves ByeAlex az MTI kérdésére szólt arról, hogy A Dal című showműsorban a produkciója részeként a háttérben vetített rajzfigurákat külföldön élő húga készítette, aki már az elmúlt időszakban is rajzolt neki lemezborítókat, hangulatképeket egy-egy új zenéje megjelenésekor.

"Úgy ismerkedtünk meg Alexszel, hogy ő újságíróként írt egy lemezkritikát Karányi Aerodynamics című albumáról, amit mi jelentettünk meg. Akkor kezdtünk együtt dolgozni, amikor a Csókolom című dallal jelentkezett, amit egyébként másfél éve játszik a Petőfi Rádió. Utána jött a Láttamoztam, majd harmadiknak a Kedvesem. Igazából mi akartuk benevezni A Dalba, és bár ő tiltakozott, a Kedvesem bekerült a harminc kiválasztott közé, és elindult a folyamat" - idézte fel Bérczes Ádám, a CLS Music vezetője.

Márta Alex
Márta Alex

Arra a felvetésre, hogy a tavalyi eurovíziós tapasztalatok - a Compact Disco mögött szintén a CLS áll - mit számítanak, Bérczes Ádám azt mondta, a dolog teljesen kiszámíthatatlan, hiszen a Sound of Our Hearts sikere érdekében rengeteg helyen felléptek, interjúztak külhoni és nyugat-európai városokban. A szám ugyan bekerült a bakui döntőbe, de ott a 24. helyen végzett. "A Kedvesem itthon már megérintette az embereket, talán kint is meg fogja, függetlenül a körítéstől. Most leginkább online akarunk a dal érdekében tevékenykedni, meglátjuk, ez mire lesz elég".

ByeAlex megjegyezte, hogy dala végén a refrént svédül akarja énekelni, ami nem is okozhat problémát, mert az őt kísérő gitáros, Kővágó Dániel Svédországban tanult. Eurovíziós tapasztalatuk nekik még nincs, a dal vokalistájának, Wéber Helgának azonban már van: tavaly Bakuban a Compact Discónak is segített.

A magyar válogatót szombaton azért nyerte meg ByeAlex, mert a zsűri által a nyolcas döntőben a legjobb négy közé juttatott versenyzők közül ő kapta a legtöbb szavazatot a tévénézőktől.

Az Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik Malmőben.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. ossian33 2013. március 06. 10:42
  „14. Berlusconi 2013.03.05. 08:43
  Kell az a sapka, északabbra hűvös van májusban is... :)”
 • 25. ossian33 2013. március 06. 10:38
  „24. nanemaaa 2013.03.06. 09:53
  Nekem is épp ez jutott eszembe.”
 • 24. nanemaaa 2013. március 06. 09:53
  „"a Csókolom című dallal jelentkezett, amit egyébként másfél éve játszik a Petőfi Rádió. Utána jött a Láttamoztam, majd harmadiknak a Kedvesem."
  Jól értem? Már 3 darab száma is van? Erre akar koncertet magának? Naneeeeee!!!!!!!
  Ezek szerint nem csak hangja nincs. :D”
 • 23. csöcskenőcs 2013. március 06. 00:52
  „készüljön is csak serényen! reméljük addigra sikerül megtanulnia énekelni is:)”
 • 22. studyfy 2013. március 05. 19:21
  „igazságkereső, hidd el semmi bajunk azzal, hogy ha a megfelelő témánál megemlíted az "indexálási trükköt". De bármiről szól a cikk, legyen az művészet, oktatás, közigazgatás, egészségügy és még sorolhatnám tovább, Te mindig ezzel jössz. Unalmas.”
 • 21. h65535 2013. március 05. 15:06
  „Gratulálok, hogy egyeseknek sikerült a celebek szintjére süllyedni és nekiállni fikázni. Fogadjuk, aki a legjobban fröcsög, egy qrva smst nem küldött el?!
  Nézzétek meg az észteket! :)

  És ha nem tetszik vmi, akkor nem kell nézni és hallgatni...
  Sajnos bunker hajúpeti+repedtSneje és muraközi sóher réka+törpezsírégető törpéje mindenhonnan folyik, így beleszalad az ember a mocsokba, akaratlanul is.. :(
  De mégegyszer, ha vmi nem tetszik, OFF és kész!”
 • 20. queenmargareth1 2013. március 05. 11:10
  „az értelmesek érzik a magyar nyelv szavainak felhozatalát, versbe öntve nyafogás és vinnyogás nélkül. Az öltözéke?

  És a Beatles?a gombafejeikkel?!ennyi erővel igencsak gusztustalanok voltak, ráadásul mind ronda női szemmel, tehát a srácban semmi olyan extra nem volt az öltözékében, mint gondoljátok írjátok.
  De mit szenvedtek?NE HALLGASD ÉS NE NÉZD A FESZTIVÁLT, ENNYI.a nagybetűért megint bocs.”
 • 19. igazságkereső 2013. március 05. 10:08
  „#11. bambulla! Elég bambulla vagy, az írásodból legalább is ez derül ki.A feszültséget nem én, hanem az olyan homályos látásúak, mint Te és a hozzád hasonló gondolkodású emberek, továbbá a magyarországi bankok gerjesztik!Nem az én véleményemmel kell Nektek vitatkoznotok, hanem a komoly és nemzetközi szinten is elismert közgazdászokkal és jogászokkal, kik 2010 óta több alkalommal is megírták szakmai véleményüket! Én csak említést tettem ezekről a különböző napilapokban megjelent szakmai véleményekről!Tettem ezt azért, hogy felhívjam becses figyelmeteket az időnkénti újságolvasás hasznosságára, mert lehet bennük találni közérdeklődésre számot tartó írásokat!
  "Ceterum censeo: Hungariam esse salvandam"!”
 • 18. jozko 2013. március 05. 10:00
  „"Vox populi..."
  Mármint a szavazás eredménye - mert ezt nem lehetett manipulálni, erre ennek a fazonnak se pénze, se affinitása
  nem lenne, nem is volt erre.
  Betett - a rá szavazókkal együtt- rendesen a fanyalgó celebeknek , akiket a bulvár sajtó-béli megszólalásuk minősít...
  Pl. Saka Kata /Hajdú Péterrel egyetértésben/ valahogy így nyafizott: az ízléstelen , otromba, bunkó műveletlen szavazók szégyellják magukat...
  A véleményükhöz jó néhány "híresség" is csatlakozott.
  Hja, drágáim, a nép már csak ilyen: "Lédy GIGI" még nem azonos Lédy "GAGA"-val- a szavazók szerint.
  Egyébként a 16 (!) éves hölgy és a nyertes Bye Alex "egy tőről" fogant.
  Ahogyan én látom, a báj és az agresszivitás jegyeit hordozzák mindketten - és nagyon szentimentálisak.
  Kiváló képzelőerővel rendelkeznek - és eljön a pillanat, amikor eldől: alkotókká vagy kritikussá válnak.
  GIGI-t az alkotás irányába tolják - ezzel jócskán torzítják is a személyiségét, egyre erőteljesebben kell majd szembenéznie az érzéssel, hogy valamit pontosan ezért nem kap meg az élettől.
  Kicsit rosszmájúvá válhat- és bár részt vesz minden szórakozásban, érzéki is marad, de minden bizonnyal több lesz a kapcsolata, mint az igaz barátja.

  Alex mindig első rangú kritikus marad - és kicsit destruktőr.
  Ha meg tudja fékezni belső elégedetlenségét, kiváló sikereket érhet el - inkább fortéllyal mint izzadságos munkával. A művészet az ő terepe, ahol biztonságosan mozoghat.
  /Fog is, mert kiváló adottságai vannak a helyzetek - és mások...- kihasználására/
  Érzéki, szentimentális alkat - a szerelemben mindig nagy lesz!
  Igazi egyéniség marad - ez teszi vonzóvá - nem a pénze.
  /Abból akármennyit kereshet, mindig elkölti -nagyon is a mában él, erős a hajlama arra, hogy magától semmit meg ne tagadjon/
  Mindezzel együtt megmarad becsületesnek - és véghez viszi, amit elkezdett.
  Ő ilyen. Bye Alex . Csak látszatra túlkoros óvodás!

  És hogy az Eurovízió milyen produkcióra vevő?
  Meglátjuk.
  Az erős egyéniségek mindig nyerő passzban vannak - a többség szemében.
  A hírességek zöme rendszerint nem "tenyérbe mászó" ...vagy "fülbe mászó".
  Sok sikert kívánok!”
 • 17. kontrapista 2013. március 05. 09:54
  „Minden jó irányba halad !
  Az Euroviziós Dalfesztivál arról szól, hogy a szavazók a rokonnemzetek énekeseire adják le szavazataikat. Nekünk maradnak a határontúli magyarok szavazatai, ami az utolsó helyre elegendő.
  Így jó : a ByeAlex kiküldése, a Kedvesem dal elmormogása, ami emeli a rendezvény " színvonalát"!”
 • 16. mynameis 2013. március 05. 09:31
  „Tömegoszlató zenének tökéletes.”
 • 15. fenyő 2013. március 05. 09:15
  „Ez egy gyönyörű vers: igazi, szép érzelemről szól, amit mindenkinek elmond. Tetszik, gratulálok.
  De hol marad a hang, a dallam és a kiállás ?

  A hölgyeket királynői ruhákba bujtatták, a fiúkat meg belegyömöszölték két számmal kisebb ruhaneműkbe. Vagy mostanság ez a divat? Akkor bocsánat. ( A műsorvezető G. T. G. hogy-hogy megfelelő méretű öltönyt kapott? )
  Ezekben a szűkre szabott ruhadarabokban sem levegőt venni, sem mozogni nem lehet, csak összegörnyedni, mint akit gyomorbaj bánt. És ezzel nem a versenyzőket akarom bírálni !”
 • 14. Berlusconi 2013. március 05. 08:43
  „Szólhatna már valaki Alexnek, hogy itt a tavasz! Egyre jobban (sapka, kapucni) beöltözik. Mit fog még a fejére húzni Malmőben?! Az öltözködésre úgy látom nagyon kényes, ugyanilyen lehetne a dalára is!”
 • 13. online 2013. március 05. 08:29
  „12. szatyi. Ahoz tényleg én sem. 11. bambulla, teljesen igazad van.”
 • 12. szatyi 2013. március 05. 08:22
  „"7. online 2013.03.05. 05:02
  3. Te mihez nem értessz"

  A "bankiindexálási trükkökhöz"! :-)”
 • 11. bambulla 2013. március 05. 08:19
  „3. igazságkereső
  te nem az igazságot keresed, hanem a feszültséget gerjeszted :)”
 • 10. Óperenciás 2013. március 05. 08:19
  „Tök mindegy mit ér el Alex a fesztiválon.
  Undorítóan nemzet-protekcionista a szavazás.
  Legalább nem egy műmájer celebet utaztatunk Malmőbe:)))”
 • 9. Krampampuli 2013. március 05. 08:15
  „ott van zavar a fejekben, hogy azt hangsúlyozták állandóan, hogy itt csak a dalok versenyeznek nem az előadó. Ezzel szemben magát az előadót pontozták és a különlegességről beszélnek, hogy azért jó mert nem illik bele a sityakos a képbe. Akkor most mifene is van?”
 • 8. zehn 2013. március 05. 08:09
  „Nem tudom mitől kéne hasra esni. Egy közepes színvonalú szöveg, zenéről ugye nem beszélhetünk. Lehet, még ez volt a legjobb, az viszont a többi dalt minősíti. Nem nagyon értem a Malmőre készülést,"edzést", szerintem álmából felkeltve is hozza. Csak nem sül bele.”
 • 7. online 2013. március 05. 05:02
  „3. Te mihez nem értessz”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőgép zuhant egy lakónegyedre

A szerencsétlenség Kongó keleti részén történt. A halálos áldozatok száma több tucatra tehető. Tovább olvasom