Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

ByeAlex menőségei: nem arról beszél, ki a csaja

Béluska sufnitetkója ellen emel szót Márta Alex, azaz ByeAlex, aki megosztó megnyilvánulásaival bevallottan nevelni szeretne. A Fonogram-díjas énekes „divatikon" létére nem tudja, mi a menőség, inkább olvas és ír, nem is fesztiválozik.
– Hogyan telik a nyara, ha épp nem koncertezik, fesztiválozik?
– Igyekszem nem tudomást venni arról, hogy az idő telik. Rengeteget olvasok és írok, más nemigen motivál. Fesztiválokra csak akkor járok, ha fellépek, de olyankor óriási élmény a közönséggel együtt bulizni, a jövőbeli célom ezért eljutni minden nagyobb zenei rendezvényre.

– Az új, „majmos" tetoválását – amelyen az Arisztotelész: Metafizika szöveg olvasható – a közösségi oldalán láthattuk. Mi a kép története?
– Az egyik tetoválómagazin újságírója voltam, és vagyok néha ma is, ezért tudom, mennyire sok az ótvar tetoválás itthon, elég kimenni az utcára. Közzéteszem a munkákat, amelyeket szuper tetoválók készítenek nekem, és remélem, így mások is engem követnek majd, nem pedig Béluskához mennek egy pillangós sufnitetkóra – mert az csak tetkó, és nem tetoválás – a szomszéd panel konyhájába.

Divatikon, mégsem tudja, mi a menőség.
Divatikon, mégsem tudja, mi a menőség.

– A byealex.hu-n blogot is ír, ahol többek között a hitről és a nagymamájáról is olvashattunk már. Nem fél a kitárulkozástól?
– Ez nem az. Nem arról beszélek, ki a csajom, vagy milyen lakáshitellel küzdenek a rokonaim. Az igazi előadót az motiválja, hogy adjon, neveljen, műveljen. Néha megbotránkoztat, néha megnevettet, de hatást kell gyakorolnia. Ehhez értek, ez jön belülről.

– Kár tagadnia, hogy a szemüveg-sapka viselettel sokak szekrényébe „belopta" magát, miközben az egyik bejegyzésében arról ír, nem tudja, mi a menőség. Miért mond ilyet egy divatikon?
– Cuki, hogy divatikonnak neveztek. Sokszor vagyok cinikus, szarkasztikus. A felszínességre utaltam: mindig egy aktualizált tevékenységet vagy tényhalmazt nevezünk menőnek, de ez nem érdekel. Az pedig sorsszerű, ha pont az menő, amit én művelek.

– Közeledik a negyedik Szimfonik Live-koncert. Szeptember 6-án, a közmédia napján régi és új magyar dalok hangzanak el hazai énekesek – többek között az ön – és az MR Szimfonikusok részvételével, együttműködésével. Hogyan „gyúr" a koncertre?
– Egyelőre csak a dalokat hallgattam meg, de örülök, hogy Szabó Balázzsal dolgozom majd együtt.

– A Kedvesem című dalt már előadta az idei eurovízió hazai döntőjében szintén szimfonikus zenekar kíséretével. Mit érzett, amikor megszólalt a nagyzenekar a háta mögött?
–Hogy jár ez a dalomnak, meg nekünk az egészért, amit végignyomtunk a srácokkal.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt utcán mutogatta fenekét Selena Gomez!

A 22 éves énekesnőt még ennyire rövid nadrágban biztosan nem láthattuk. Tovább olvasom