Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Cannes-i filmfesztivál: Brad Pittre se derült ki az ég

A négy napja szakadó eső Brad Pitt érkezésére sem állt el a 65. cannes-i filmfesztiválon.
Brad Pitt a kíméletes bérgyilkos

Magányos és kíméletes   bérgyilkosként tért vissza a Croisette-re Brad Pitt. Az amerikai filmsztár a 65. cannes-i filmfesztiválon kedden bemutatott versenyfilm, az amerikai maffiáról forgatott Killing Them Softly főszerepét alakítja. 

A film ausztrál rendezőjével, Andrew Dominikkal nem először dolgozott együtt Brad Pitt. Öt évvel ezelőtt együtt készítették a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című westernfilmet.  

Nem csak a színészeket vonzza Cannes. Fotó: MTI/EPA (galéria)

A magyar mozikban szeptembertől látható Killing Them Softly George V. Higgins 1974-es krimije, a Coganís Trade alapján készült. A kivégzési módszerekről folytatott cizellált párbeszédekkel és humoros beszólásokkal teli, lassú ritmusú, de hatásos rendezésű gengszterfilmben Brad Pitt egy sötét napszemüveget viselő, fekete bőrszerelésben hidegvérrel gyilkoló bérgyilkost alakít.

Jackie Cogan (Brad Pitt) kisstílű szélhámosok kivégzésre kap megbízást, miután azok megtámadták a maffia egyik keresztapájának pókerbarlangját. A bérgyilkos azonban nem szeret olyan embereket megölni, akiket ismer és arra törekszik, hogy a lehető   legkíméletesebben végezzen az áldozataival. Egyetlen dolog vezérli:   időveszteség nélkül minél előbb elvégezze a megbízást és megkapja   érte a fizetségét. 

Nem csak a színészeket vonzza Cannes. Fotó: MTI/EPA (galéria)

A rendező a történetet a 2008-as amerikai elnökválasztási kampány idejére helyezte át, a bérgyilkos folyamatosan kommentálja a   televíziókból hallható elnöki (George W. Bush, majd Barack Obama)   beszédeket a pénzügyi rendszer megmentésének szükségességéről.  

"Amerikában élek és Amerikában mindenki egyedül van. Amerika nem   egy nemzet. Amerika üzlet" - ezek a filmnek a bérgyilkos szájából   elhangzó záró mondatai, miközben az elnökké választott Obama a   televízióban az összefogásról és az egységről beszél.  

"Olyan, mintha egy gengszterfilmet látnánk, pedig ez a mikrokozmosz általában a világról szól" - értelmezte Brad Pitt a filmet - amelynek egyben a producere is - a díszbemutató előtt tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy olyan témát keresett, amely a mai világról is szól. "Erőszakos világban élünk. Szerintem fontos, hogy ezt megmutassuk" - tette hozzá. Véleménye szerint a   filmben látható lassú gyilkolás pont olyan, mint az üzleti világ, ezért a sztorit a gazdasági válság metaforájaként érdemes értelmezni.  

Nem csak a színészeket vonzza Cannes. Fotó: MTI/EPA (galéria)

Brad Pitt szerint ugyanakkor szó sincs arról, hogy cinikusan   tekintene Obama elnökségének öt évére, és úgy gondolná, hogy az   kudarc volt. Azt is elárulta, hogy ő magát "inkább baloldalinak"   érzi és demokrata szavazó. "Mindig is érdekelt megérteni olyan   érzéseket, amelyeket nem feltétlenül osztok" - hangsúlyozta.   

Az amerikai filmsztár elmondta, hogy az esti díszbemutató előtti   vörös szőnyeges bevonuláson nem lesz mellette a párja, Angelina Jolie. "Nincs itt. Egy filmet készít éppen elő, amelynek forgatása hamarosan kezdődik" - hangsúlyozta Brad Pitt. Arra a kérdésre, hogy fognak-e Angelinával együtt forgatni a közeljövőben, azt válaszolta: "Nagyon szeretnék". 

Nem csak a színészeket vonzza Cannes. Fotó: MTI/EPA (galéria)

Azt viszont nem kívánta megerősíteni, hogy augusztusban egybekelnek. "Nincs még meg a dátum, semmilyen dátum sincsen. Az esküvő dátumát illetően csak pletykák keringenek" - tette hozzá.

Korábban

Az amerikai filmsztár egyébként kivételesen Angelina Jolie nélkül érkezett a Croisette-re, s azt mondta: egyelőre még nem tűzték ki az esküvőjük időpontját.

"Nincs még meg a dátum, semmilyen dátum sincsen" - mondta egy újságírói kérdésre Brad Pitt az amerikai versenyfilm, a Killing them softly (A kegyes halál) díszbemutatója előtt kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Cannes-i filmfesztivál: Brad Pittre se derült ki az ég. Fotó: MTI/EPA/Stephane Reix (galéria)

"Az esküvő dátumát illetően csak pletykák keringenek" - tette hozzá arra vonatkozólag, hogy tényleg augusztusban házasodik-e össze Angelina Jolie-val.

Az ausztrál Andrew Dominik rendezésében készült erőszakos gengszterfilmben Brad Pitt egy bérgyilkost játszik, akinek a maffián belül kell "rendet raknia".

Az amerikai filmsztár azt is elmondta, hogy az esti vörös szőnyeges bevonuláson nem lesz mellette gyermekei anyja.

Cannes-i filmfesztivál: Brad Pittre se derült ki az ég. Fotó: MTI/EPA/Stephane Reix (galéria)

"(Angelina) nincs itt. Egy filmet készít éppen elő, amelynek forgatása hamarosan kezdődik" - hangsúlyozta Brad Pitt. Arra a kérdésre, hogy fognak-e Angelinával együtt forgatni a közeljövőben, azt válaszolta: "Nagyon szeretnék".

A 48 éves Brad Bitt és a 36 éves Angelina Jolie a hollywoodi filmipar egyik legismertebb álompárja és visszatérő vendégek a cannes-i filmfesztiválon. Hat gyermeket nevelnek közösen, akik közül hármat örökbe fogadtak, háromnak pedig ők a biológiai szüleik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rio de Janeiró-i divathét: a legújabb nyári trendek

Fürdőruhák és lenge nyári szettek kerültek színpadra a Rio de Janeiró-i divathéten. Tovább olvasom